Recept Brambory zapečené s hermelínem
Fany Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Syrové oloupané brambory a hermelín nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno. Brambory a cibuli smícháme v míse s pepřem a solí.Vymažeme si pekáček máslem a klademe vrstvy brambor a hermelínu - začínají a končí brambory, nejvhodnější jsou 3 vrstvy brambor.Zalijem rozpuštěným masoxem tak, aby poslední vrstva nebyla ponořena(nebo ještě méně, brambory si pustí vodu) a poklademe vločkami másla.Zapékáme dokud se tekutina nevypeče - asi 1 hod. Podle vlastní fantazie lze zaměnit vývar, nebo přidat zeleninu
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
- 24.03.04 vloženo
- 27119x zobrazeno
Ingredience
- brambory
- cibuli
- masox
- hermelín
- sůl
- pepř
- kousek másla
- vodu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku15.1.13 15:15
Zase další chutný recept na zapečené brambory. Jen je třeba dát pozor na množství přidané tekutiny, některá trouba vysušuje (plynová) a některá ne (jako ta moje v klasickém sporáku na tuhá paliva). Pak trvá déle, než se vše odpaří, ale i tak se pokrm povedl.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkůmDiskuse k receptu Brambory zapečené s hermelínem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Brambory zapečené s hermelínem
11 příspěvků 6.3.12 16:14
brambory sem dal nové ve slupce, máslo sem nahradil sádlem, přidal mrkev-hrášek-kukuřici a na kolečka javořický párek a teď se děj vůle boží
222 příspěvků 13.2.10 19:36
Tak jsou na stole a mohu opravdu vřele doporučit. Je to jednoduché a výborné. Vyšlo mi na 1 kg brambor dva hermelíny po 120g a jedna veliká cibule. Vývarem jsem zalila tak do 1/3. Masožravá půlka rodiny má ještě kuřecí říky v těstíčku, mně šmakujou brambůrky jen tak. Díky za bezva recept.
205 příspěvků 15.6.09 04:53
Vytahuji na světlo tento recept, vyzkoušela jsem dnes k obědu a opravdu to bylo vynikající. Pekla jsem na plechu přikryté alobalem, po odkrytí nechala zčervenat. Vůně byla náramná, chuť hermelínu, nových brambor a másla famózní.
Určitě to bude hit nejen v naší
rodině.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Fany jak jsme si psali,tak jsem to poprvé utopil,ale šlo to jíst,chuť byla vynikající.Dnes jsem si to zopáknul a dal méně vývaru.Hodinku jsem to nechal v troubě a nakonec sundal horní díl pekáčku a nechal to tam ještě 10 minut.Upečených kuřecích stehen si nikdo nevšimnul,ale pekáček jsme vymetli do čistoty.Vpravdě vynikající recept a vřele doporučuji!
311 příspěvků 25.1.09 03:43
Včera jsem to dělala k večeři, to nemá chybu. Ráno jsem to dávala ochutnat kolegům studené, a je to výborné
99 příspěvků 25.1.09 03:43
Vypadá to opravdu úžasně, určitě vyzkouším!!