Recept Brambory ve slupce s petrželkovým pestem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brambory ve slupce s petrželkovým pestem

Postup

1. Brambory omyjeme, očistíme a vaříme zhruba 25 min. ve slupce v osolené vodě s kmínem a bobkovým listem. Poté je scedíme. 2. Petrželku omyjeme, osušíme a otrhá­me z ní lístky. Česnek oloupeme. Petr­želku, česnek, parmazán a pinie společně rozmixujeme. Vmícháme olej. 3. Z brambor odkrojíme vršky a zby­tek částečně vydlabeme. Odkrojené vršky oloupeme a spolu s vybraným vnitřkem rozmačkáme v míse. Vmíchá­me petrželkové pesto, směsí naplníme cukrářský sáček a nastříkáme ji do brambor. Můžeme podávat s vařeným hovězím masem.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 29.08.02 vloženo
  • 6590x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 450 kcal, 9 g bílkovin, 27 g tuků, 40 g sacharidů
  • 12 brambor asi po 75 g
  • sůl
  • 1 lžička kmínu
  • 1 bobkový list
  • 2 svazky petrželky
  • 2 stroužky česneku
  • 40 g strouhaného parmazánu
  • 20 g mletých piniových oříšků
  • 100 ml olivového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory ve slupce s petrželkovým pestem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Kuře na medu Kuře na medu
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz