Recept Brambory ve slupce s paprikášem

pepicek Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Brambory ve slupce s paprikášem

Postup

1. Brambory důkladně omyjeme. Vložíme do hrnce s vroucí vodou. Přidáme mořskou sůl a přikryté vaříme asi 25 min. 2. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na tenké dílky, salám nakrájíme na silnější koiečka. Omyjeme a osušíme šalvěj, otrhá­me lístky. 3. Nakrájený paprikáš a cibuli urovnáme na čtyři talíře. Rovnoměrně pokapeme olivo­vým olejem. 4. Brambory slijeme, sejmeme pokličku a ješ­tě je chvíli necháme stát na horkém sporáku, aby se event. tekutina odpařila. Na talíři je ozdobíme lístky šalvěje nebo nahrubo naseka­nou petrželkou. *Tip:* Paprikáš můžeme event. nahradit čer­stvou krvavou tlačenkou.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 26.10.01 vloženo
  • 5419x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg středně velkých brambor
  • 3 lžíce mořské soli
  • 1 malá cibule
  • 400 g paprikáše
  • trochu čerstvé šalvěje
  • 4 lžíce olivového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory ve slupce s paprikášem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Cibulačka Cibulačka
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz