Recept Brambory se sušenýma švestkama

gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Další postní recesspis

Postup

Švestky namočím na cca 30 minut do vlažné převařené vody, při kupování sušených švestek třeba dbát na to, aby byly vysušené – tvrdé, žádný olej a jiná potvorstva. Namočené švestky pokrájím na pásky. Cibuli jemně, se slzami v očích, pokrájím. Oloupané brambory pokrájím na plátky, orestuji na másle s cibulí, švestkami. Ke konci přidám tymiánek, sůl pepř, kopr, česnek. Zaliju vřícím vývarem a zvolna dusím, až mi brambory změknou. Horké podávám.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Bramborová jídla Bramborové přílohy Hlavní jídlo

Nahlásit recept

  • 01.03.13 vloženo
  • 1663x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 0,35 kg sušených švestek bez pecek
  • 1 – 2 cibule
  • 2,5 dl vývaru
  • 2 PL másla
  • 1 KL sušeného tymiánku
  • 2 KL kopru
  • 2 zoubky utřeného česneku
  • Sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory se sušenýma švestkama

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Brambory se sušenýma švestkama

tlustá bába
1212 příspěvků 12.10.13 10:13

Nesahej mi na wydru! Vyzkoušela i moji polévku (zdejší Vývar podle papeže Violy - toto je samozřejmě záměrná reklama!!!) a pochválila! Má to u mě dobré!

gmp
1603 příspěvků 12.10.13 10:08
-

Názory na škodlivost vyder, panující v řadách veřejnosti, vedou až k ilegálnímu vybíjení vyder s použitím těch nejdrastičtějších metod jako speciální ozubená železa, pasti, které probodnou vydru v polovině těla, či otrávené návnady.

Příspěvek upraven 12.10.13 v 10:14

tlustá bába
1212 příspěvků 12.10.13 09:59
-

Styď se, národ pomlouváš a můj hrášek s koprem jsi nevyzkoušel. Jediná Wydra měla odvahu! :cert:

gmp
1603 příspěvků 12.10.13 09:44
+

Truhlík! nejde o voslovení. Do truhlíku vyset jeden řádek, druhý za dva tři tejdny a je vystarané. Jen chce světlo. Jináč mražák, ale to nejni vono. Vrtá mi dost hlavou proč čehůni, jako snad jedinej slovanskej národ, takovým fofrem odvrhli kopr. Že by školní „koprovka“?!

casino
4497 příspěvků 11.10.13 12:06
Další postní recesspis

… tak si přemejšlím, jak to ti naši pobratimové dělaj s koprem, z vodkaď ho berou… :nevim:
Velikonoce bejvaj nejpozdějc koncem dubna a kopr se začíná teprve zelenat taky v tu dobu.
No, třeba ho rychlej v pařeništi… :)
Ááá-nééé-bo maj pozdějc ještě jiné svátky … :nevim: :)
Hihi, podobně jako to maj jiní, „na věčné časy“ bratři, s Vánoci :mrgreen:

georgehradec
394 příspěvků 26.9.13 12:39

Vyzkoušel, viděl a zvítězil! Bylo to super a dávám do oblíbených. Díky autorovi! Pro další jsem přidal divoké koření, mimo B. L. a na špičku nože chilli. :mavam:

georgehradec
394 příspěvků 26.9.13 08:51

Já sušené švestky mám, brambory též. Jdu do toho! Dnes bude půst. Zdravím všechny labužníky! :lol:

Alis
2617 příspěvků 2.3.13 14:12

Joooo, kdeže sušené švestky jsou???
Včera jsem potřebovala koupit a na co jsem narazila? Na kdeco, jen ne na suché a sušené (no, možná kdysi sušené). Slavná „Diana svět oříšků“ prodává nechutné cosi, co víc než švestky připomíná povidla (ale chutná to jak povidlo se sádlem) za pražsky snobsky nesmyslných dvaadtřicet korun 100 gramů.
Bio obchůdek na pražských Vinohradech je sice o polovinu levnější nicméně biošvestky biomokré a bioblemcavé. Za to až z Chile. :roll:

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.3.13 20:08

Ty jsi ďábel, Ejo :- ). Ale přiznám se, že já si zase koupila květák na ty bramborovo-květákové kuličky. Vy nás zásobujete, pane gmp!

Eja
3880 příspěvků 1.3.13 19:55

Moooc dobré :hug: ato jsem zalila jen vařící vodou.

Eja
3880 příspěvků 1.3.13 16:33

Krása, sice jsem se zařekla, že do žádného obchodu do pondělka nevkročím, ale - jdu pro švestky. Plánovaný „bramborový“ víkend t. j. brambory na různé způsoby - recepis jako na zavolanou. :potlesk:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz