Recept Brambory se sušenýma švestkama
gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Další postní recesspis
Postup
Švestky namočím na cca 30 minut do vlažné převařené vody, při kupování sušených švestek třeba dbát na to, aby byly vysušené – tvrdé, žádný olej a jiná potvorstva. Namočené švestky pokrájím na pásky. Cibuli jemně, se slzami v očích, pokrájím. Oloupané brambory pokrájím na plátky, orestuji na másle s cibulí, švestkami. Ke konci přidám tymiánek, sůl pepř, kopr, česnek. Zaliju vřícím vývarem a zvolna dusím, až mi brambory změknou. Horké podávám.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Bramborová jídla Bramborové přílohy Hlavní jídlo
- 01.03.13 vloženo
- 1952x zobrazeno
Ingredience
- 1 kg brambor
- 0,35 kg sušených švestek bez pecek
- 1 – 2 cibule
- 2,5 dl vývaru
- 2 PL másla
- 1 KL sušeného tymiánku
- 2 KL kopru
- 2 zoubky utřeného česneku
- Sůl, pepř
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Brambory se sušenýma švestkama
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Brambory se sušenýma švestkama
Nesahej mi na wydru! Vyzkoušela i moji polévku (zdejší Vývar podle papeže Violy - toto je samozřejmě záměrná reklama!!!) a pochválila! Má to u mě dobré!
Názory na škodlivost vyder, panující v řadách veřejnosti, vedou až k ilegálnímu vybíjení vyder s použitím těch nejdrastičtějších metod jako speciální ozubená železa, pasti, které probodnou vydru v polovině těla, či otrávené návnady.
Příspěvek upraven 12.10.13 v 10:14
Styď se, národ pomlouváš a můj hrášek s koprem jsi nevyzkoušel. Jediná Wydra měla odvahu!
Truhlík! nejde o voslovení. Do truhlíku vyset jeden řádek, druhý za dva tři tejdny a je vystarané. Jen chce světlo. Jináč mražák, ale to nejni vono. Vrtá mi dost hlavou proč čehůni, jako snad jedinej slovanskej národ, takovým fofrem odvrhli kopr. Že by školní „koprovka“?!
… tak si přemejšlím, jak to ti naši pobratimové dělaj s koprem, z vodkaď ho berou…



Velikonoce bejvaj nejpozdějc koncem dubna a kopr se začíná teprve zelenat taky v tu dobu.
No, třeba ho rychlej v pařeništi…
Ááá-nééé-bo maj pozdějc ještě jiné svátky …
Hihi, podobně jako to maj jiní, „na věčné časy“ bratři, s Vánoci
Vyzkoušel, viděl a zvítězil! Bylo to super a dávám do oblíbených. Díky autorovi! Pro další jsem přidal divoké koření, mimo B. L. a na špičku nože chilli.
Já sušené švestky mám, brambory též. Jdu do toho! Dnes bude půst. Zdravím všechny labužníky!
Joooo, kdeže sušené švestky jsou???
Včera jsem potřebovala koupit a na co jsem narazila? Na kdeco, jen ne na suché a sušené (no, možná kdysi sušené). Slavná „Diana svět oříšků“ prodává nechutné cosi, co víc než švestky připomíná povidla (ale chutná to jak povidlo se sádlem) za pražsky snobsky nesmyslných dvaadtřicet korun 100 gramů.
Bio obchůdek na pražských Vinohradech je sice o polovinu levnější nicméně biošvestky biomokré a bioblemcavé. Za to až z Chile.
Ty jsi ďábel, Ejo :- ). Ale přiznám se, že já si zase koupila květák na ty bramborovo-květákové kuličky. Vy nás zásobujete, pane gmp!
Moooc dobré
ato jsem zalila jen vařící
vodou.
Krása, sice jsem se zařekla, že do žádného obchodu do pondělka nevkročím, ale - jdu pro švestky. Plánovaný „bramborový“ víkend t. j. brambory na různé způsoby - recepis jako na zavolanou.