Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lesni_bytost Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brambory oloupeme, nakrájíme na kusy "akorát do pusy" a uvaříme v osolené vodě. Šnytlík nakrájíme na drobná kolečka (cca 2 mm .)). Máslo rozehřejeme v hrnku nebo kastrůlku a šnytlík v něm zpěníme. Brambory slijeme a vmícháme do nich máslo se šnytlíkem. Nebojíme se, když se bramborám "brousí hrany" a trošku se rozpadají, důležité je aby byly opravdu řádně promíchané a obalené šnytlíkem. Tohle jídlo se dělávalo o žních. Vše se připravilo ráno a vzalo v pekáči nebo velkém hrnci s sebou. Každý dostal vlastní lžíci, všichni se sesedli okolo hrnce a pojídali přímo z něj - tak je tohle jídlo vůbec nejlepší a doporučuji ho takhle jíst. Naprosto báječné je zapíjet tyto brambory podmáslím.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Brambory se šnytlíkem
moc dobre