Recept Brambory s rozmarýnem

aneb Pečené brambory s rozmarýnem 2

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brambory s rozmarýnem

Postup

Takto pečené brambory jsou aromatické a chutné - a ani zpola tak tučné jako obyčejné brambory. Troubu zahřejeme na 200 stupňů. Brambory oškrábeme a nakrájíme kostičky velikosti hrací kostky. Do pekáče - pokud možno teflonového - nalijeme olej, přidáme brambory a obracíme je tak dlouho, až se lesknou olejem. Posypeme rozmarýnou a trochou soli. Pečeme doměkka asi hodinu.

Recept je z kategorií: Jednotlivé chody

Nahlásit recept

  • 08.11.02 vloženo
  • 19073x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Dělená strava - rostlinná skupina (škroby)
  • 500 g brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • velká špetka rozmarýnu
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.04.13 15:09

Použila jsem mletý rozmarýn a sůl jen lehce… jsou výborné…!
Brambory jsem neškrábala, jen jsem je pořádně vydrbala kartáčem pod vodou a krájela na kolečka.
Pekla jsem na plechu v troubě, sem tam prohrábnout vařečkou…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Nadjaa 19.11.12 00:00

2-3 brambory
olivový olej (já užívám obyčejný)
grilovací koření
sušený rozmarýn

Omyté syrové brambory nakrájíme na cca 2 mm silné plátky, osušíme a poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Mašlovačkou potírám plátky olivovým olejem (já nešetřím), potom posypu trochu grilovacím kořením a nakonec sušeným rozmarýnem. V troubě peču asi 15 minut na 180°C. Je to výborná ňamka k pivu, vínu, nebo jen když honí mlsná.

Diskuse k receptu Brambory s rozmarýnem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 12.01.12 15:16

"Takto pečené brambory jsou aromatické a chutné – a ani zpola tak tučné jako obyčejné brambory :think:
optimann má recht :palec:
Právě jsem dojedl…
Pekl jsem max. 1/2 hodiny (na plátky, zakápnuté kačením sádlem) a opravdu to bylo nahořklé ;)

optimann
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Pečené brambory s rozmarýnem

recept je správný,jen bych sypal rozmarýnem ke konci pečení,jelikož při

hodině pečení rozmarýn zhořkne.

je to můj názor k používání koření nebo bylinek.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Hruškový koláč Hruškový koláč
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz