Recept Brambory s fazolovými lusky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brambory s fazolovými lusky

Postup

1. Fazolové lusky necháme roztát. Nahrubo je pokrájíme, povaříme v osolené vodě asi 5 min., scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. 2. Papriku omyjeme, očistíme, semeník vyřízneme a lusk nakrájíme na tenké nudličky. Pažitku omyjeme, osušíme a až na několik stébel pokrájíme. 3. Brambory omyjeme, oloupeme, nahrubo na­strouháme a po částech opékáme na rozehřátem oleji dozlatova. Všechny smažené brambory dáme na velkou pánev. Přidáme fazolové lusky a papriku a společně opékáme ještě asi 3 min. Přidáme na­hrubo posekaný pepř a ozdobíme pažitkou.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 17.12.02 vloženo
  • 7647x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 390 kcal, 5 g bílkovin, 23 g tuků, 38 g sacharidů
  • 250 g zelených fazolových lusků (mražených)
  • sůl
  • 1 červená papríka
  • svazek pažitky
  • 800 g lojovitých brambor
  • 8 lžic oleje
  • sůl
  • 2 lžičky naloženého zeleného pepře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eve2 15.09.13 17:08

Recept jsme vyzkouseli a moc nam chutnal. Do brambor jsme pridali ještě cuketu a okorenili kari. Manzel to pak pojal jako prilohu a uvaril si k tomu klobasu, ale pochvaloval si:-)

Diskuse k receptu Brambory s fazolovými lusky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory s fazolovými lusky

Fazolové lusky sklízím právě na balkóně, takže možní zkusím nikoli s mraženými, nýbrž s čerstvými. Uvidíme… Každopádně do oblíbených!

rastoba
492 příspěvků 19.12.02 13:45
Zeleny pepr

Jde koupit i v CR, ale ne uplne vsude. Mam dobrou zkusenost s velkymi hypermarkety, tam se da najit. Je to uzasne koreni (kdyz se prida treba do sekane, nebo jenom opect svickovou, zalit ji slehackou a pridat spoustu rozmackaneho (trosku, pusti lip chut) nalozeneho zeleneho pepre a osolit......... :o))

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Šárko...

nejlépe je koupit již naložený zelený pepř. Dostane se koupit v malých skleničkách, nebo v malých konzervách (na př. z Madagaskaru/francouzké balení). Jsou naložené ve vodě se solí a někdy s přidáním kyseliny citronové. Nemají jiný specifický název, než ¨Zelený pepř¨. V Kanadě ho dostanu koupit v každém normálním odchodě a nemusím chodit do žádných specialit (používám jej dost často a proto je to jedna z věcí, které mám neustále v chladničce). Přeji Ti zdárný lov na zelený pepř! Zdraví,

Labužník Sarka
433 příspěvků 17.12.02 07:52
Nalozeny pepr?

Zeleny pepr znam, ale nalozeny ne. Prosim o presny nazev a kde se da koupit. Nebo nalozit, ale jak a do ceho?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz