Recept Brambory s fazolovými lusky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brambory s fazolovými lusky

Postup

1. Fazolové lusky necháme roztát. Nahrubo je pokrájíme, povaříme v osolené vodě asi 5 min., scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. 2. Papriku omyjeme, očistíme, semeník vyřízneme a lusk nakrájíme na tenké nudličky. Pažitku omyjeme, osušíme a až na několik stébel pokrájíme. 3. Brambory omyjeme, oloupeme, nahrubo na­strouháme a po částech opékáme na rozehřátem oleji dozlatova. Všechny smažené brambory dáme na velkou pánev. Přidáme fazolové lusky a papriku a společně opékáme ještě asi 3 min. Přidáme na­hrubo posekaný pepř a ozdobíme pažitkou.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 17.12.02 vloženo
  • 7756x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 390 kcal, 5 g bílkovin, 23 g tuků, 38 g sacharidů
  • 250 g zelených fazolových lusků (mražených)
  • sůl
  • 1 červená papríka
  • svazek pažitky
  • 800 g lojovitých brambor
  • 8 lžic oleje
  • sůl
  • 2 lžičky naloženého zeleného pepře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eve2 15.9.13 17:08

Recept jsme vyzkouseli a moc nam chutnal. Do brambor jsme pridali ještě cuketu a okorenili kari. Manzel to pak pojal jako prilohu a uvaril si k tomu klobasu, ale pochvaloval si:-)

Diskuse k receptu Brambory s fazolovými lusky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Brambory s fazolovými lusky

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brambory s fazolovými lusky

Fazolové lusky sklízím právě na balkóně, takže možní zkusím nikoli s mraženými, nýbrž s čerstvými. Uvidíme… Každopádně do oblíbených!

rastoba
492 příspěvků 19.12.02 13:45
Zeleny pepr

Jde koupit i v CR, ale ne uplne vsude. Mam dobrou zkusenost s velkymi hypermarkety, tam se da najit. Je to uzasne koreni (kdyz se prida treba do sekane, nebo jenom opect svickovou, zalit ji slehackou a pridat spoustu rozmackaneho (trosku, pusti lip chut) nalozeneho zeleneho pepre a osolit......... :o))

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Šárko...

nejlépe je koupit již naložený zelený pepř. Dostane se koupit v malých skleničkách, nebo v malých konzervách (na př. z Madagaskaru/francouzké balení). Jsou naložené ve vodě se solí a někdy s přidáním kyseliny citronové. Nemají jiný specifický název, než Zelený pepř¨. V Kanadě ho dostanu koupit v každém normálním odchodě a nemusím chodit do žádných specialit (používám jej dost často a proto je to jedna z věcí, které mám neustále v chladničce). Přeji Ti zdárný lov na zelený pepř! Zdraví,

Labužník Sarka
433 příspěvků 17.12.02 07:52
Nalozeny pepr?

Zeleny pepr znam, ale nalozeny ne. Prosim o presny nazev a kde se da koupit. Nebo nalozit, ale jak a do ceho?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz