Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tea63 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brambory oškrábeme a nastrouháme na tenoučké plátky na okurkovém struhadle. Strouhám je do studené vody, nezčernají. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Zapékací misku vymažeme olejem. Brambory osušíme v utěrce a dáváme vrstvu brambor, mázneme olejem, osolíme, opepříme, přidáme cibuli, a tak dokola. Poslední vrstva jsou brambory. Pečeme pod poklicí nebo alobalem cca 45 minut, pak odkryjeme a ještě asi 15 minut dopékáme dozlatova. Hodí se jako příloha téměř ke všemu nebo jako samostatné jídlo.
Recept je z kategorií: Bramborové přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Brambory po selsku
Hmmm, to bych mohla. Bez slaniny i se slaninou!
P.
22 příspěvků 25.1.09 03:43
Dělám to samé a ještě tam přidám plátky anglické a už ani nemusí být maso.
Té cibule tam musí být tak jak je v receptu.Ta cibule a anglická tomu dávají
tu správnou chutˇ. .