Recept Brambory po selsku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory oškrábeme a nastrouháme na tenoučké plátky na okurkovém struhadle. Strouhám je do studené vody, nezčernají. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Zapékací misku vymažeme olejem. Brambory osušíme v utěrce a dáváme vrstvu brambor, mázneme olejem, osolíme, opepříme, přidáme cibuli, a tak dokola. Poslední vrstva jsou brambory. Pečeme pod poklicí nebo alobalem cca 45 minut, pak odkryjeme a ještě asi 15 minut dopékáme dozlatova. Hodí se jako příloha téměř ke všemu nebo jako samostatné jídlo.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 15.08.07 vloženo
  • 4274x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 4 větší cibule
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory po selsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.08.07 15:03
Re: Brambory po selsku

Hmmm, to bych mohla. Bez slaniny i se slaninou! :-)
P.

Don.sniper
22 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory po selsku

Dělám to samé a ještě tam přidám plátky anglické a už ani nemusí být maso.
Té cibule tam musí být tak jak je v receptu.Ta cibule a anglická tomu dávají
tu správnou chutˇ. .

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz