Recept Brambory po provensálsku

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Brambory důkladně omyjeme a vaříme asi 20 minut v osolené vodě, slijeme, prudce ochladíme a necháme odpařit. Podélně rozpůlíme a lžicí vydlabeme. 2. Cuketu a lilek očistíme, omyjeme a nakrájime. Rajčata necháme okapat a smícháme se zeleninou. Česnek oloupeme a do směsi prolisujeme. Okořeníme bylinkami, solí a pepřem. 3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rozpůlené brambory vložíme do vymazané nákypové formy. Naplníme je směsí zeleniny. 4. Sýr nastrouháme a brambory jím posypeme. Ozdobíme olivami a zapečeme v troubě asi 20 min. Případně ozdobíme čerstvými bylinkami.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 6897x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 velkých brambor
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 400 g rajčat (z konzervy)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička provensálského koření
  • sůl
  • pepř
  • 100 g gruyeru
  • 16 černých oliv

Doporučená příloha

  • Podáváme s hlávkovým salátem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory po provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz