Recept Brambory po provensálsku

pepicek Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Brambory důkladně omyjeme a vaříme asi 20 minut v osolené vodě, slijeme, prudce ochladíme a necháme odpařit. Podélně rozpůlíme a lžicí vydlabeme. 2. Cuketu a lilek očistíme, omyjeme a nakrájime. Rajčata necháme okapat a smícháme se zeleninou. Česnek oloupeme a do směsi prolisujeme. Okořeníme bylinkami, solí a pepřem. 3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rozpůlené brambory vložíme do vymazané nákypové formy. Naplníme je směsí zeleniny. 4. Sýr nastrouháme a brambory jím posypeme. Ozdobíme olivami a zapečeme v troubě asi 20 min. Případně ozdobíme čerstvými bylinkami.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 7149x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 velkých brambor
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 400 g rajčat (z konzervy)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička provensálského koření
  • sůl
  • pepř
  • 100 g gruyeru
  • 16 černých oliv

Doporučená příloha

  • Podáváme s hlávkovým salátem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory po provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Reveňový koláč Reveňový koláč
Štika na smetaně Štika na smetaně
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz