Recept Brambory po provensálsku II

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brambory po provensálsku II

Postup

1. Brambory omyjeme a oloupeme. Potom je na­krájíme nejprve na tenké plátky, poté na hranolky. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a brambo­ry na něm opékáme na středním ohni asi 5 min., osolíme a opepříme. 2. Přidáme strouhanou citronovou kůru a na mír­ném ohni pod poklicí opékáme ještě asi 10 min. Občas opatrně obrátíme a zamícháme. 3. Pórkové cibulky omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a posekáme. Pórkové cibulky, česnek a petrželku vmícháme do brambor a dopékáme bez poklice dalších 5 min. dokřupava. Ochutíme citronovou šťávou a muškátovým oříškem.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 17.12.02 vloženo
  • 4231x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 310 kcal, 4 g bílkovin, 17 g tuků, 33 g sacharidů
  • 700 g brambor
  • 5 lžic olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • strouhaná kůra z 1 citro­nu (chem. neošetř.)
  • 2 pórkové cibulky
  • stroužek česneku
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • šťáva z 1 citronu
  • muškátový oříšek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory po provensálsku II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz