Recept Brambory plněné mletým masem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brambory plněné mletým masem

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Alobal potřeme olejem. Brambory oloupeme, zabalíme do fólie a pe­čeme asi 45 min. 2. Žemli namočíme do vlažné vody. Cibuli poseká­me a zesklovatíme na másle. Přidáme mleté maso a krátce opečeme. Vmícháme bylinky, oloupaný a posekaný česnek. Housku vymačkáme, rozdrobíme a vmícháme do mletého masa. Osolíme a opepříme. 3. Brambory vyjmeme z alobalu, necháme trochu vychladnout. Na spodní straně je zarovnáme a od­řízneme vršky, poté brambory vydlabeme. Vybranou dužinu rozmačkáme a vmícháme do mletého masa, kterým naplníme brambory. Narovnáme je do zapé­kací formy, zalijeme vývarem a pečeme 10 min.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 29.10.02 vloženo
  • 13062x zobrazeno

Čas přípravy

  • 85 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 580 kcal, 17 g bílkovin, 26 g tuků, 71 g sacharidů
  • 8 velkých brambor (asi po 200 g)
  • 1 houska z předchozího dne
  • 1 cibule
  • 3 lžíce másla
  • 250 g mletého masa
  • po 1 lžíci sekané petr­želky a bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • 250 ml masového vývaru (z kostky)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory plněné mletým masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz