Recept Brambory pečené v bůčku – Ziemniaki pieczone w boczku

(Hodnoceno 1x) Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brambory pečené v bůčku –  Ziemniaki pieczone w boczku

Postup

Brambory oloupu nebo oškrábu. Každou bramboru ovinu dvěma plastry uzeného bůčku a uložím do žáruvzdorné mísy nebo pekáčku. Nejraději to dávám do takové staré, vypečené (nejde o charakter) pánvičky bez ručky. Posypu hrubou solí, rozmarýnem, pepřem a pokapu olejem. Peču na 180, něco přes hodinu, dokaváde brambory nezměknou. Po dobu pečení několikráte obrátím, ale opatrně.


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.02.11 vloženo
  • 4663x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 min

Ingredience

  • 12 brambor střední velikosti
  • 24 plátků bůčku nebo slaniny
  • ½ KL sušeného rozmarýnu
  • černý pepř, mletý – přiměřeně
  • hrubou sůl
  • ½ KL červené papriky – sladké
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory pečené v bůčku – Ziemniaki pieczone w boczku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.02.11 22:10

Nechapu, proc brambory Zdenek nevzal nejdriv vrtackou !? :roll:

 
babi
6360 příspěvků 13.02.11 21:49

dandi, nenecham, ale reknu ti svuj dalsi trik…brambory nejspis napul uvarim (kdyz maji tenkou slupku, tak je neloupam), coz ma dve vyhody, nepopichas si tak prsty a Zdenda se pak muze najist dolibosti :-) a take se brambory uz tak dlouho nepecou (vyhoda, kdyz se delaji na BBQ). Obrazky mate moc chutne!
Jo, rada bych prijela 8-o

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.02.11 00:57

Babi, nech si toho, Zdenda sem chodí lovit dobroty a víš jak se ty syrové brambory špatně napichujou? :-), mám propíchané prsty po dnešku a až uvidí, že se dá i s kusama bůčku, tak budeš muset přijet :-)

 
babi
6360 příspěvků 12.02.11 23:50

Milosi, todlencto tedy muzu, jsem vycvicena manzelem a ten rikaval, ze ma rad zeleninu, ale prepasirovanou pres prase :-P Ty bramborove spejle delam tak, ze napichuji male brambory a mezi ne davam spalicek bucku…

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.02.11 22:50

100 bodou ! Placam :potlesk:

 
Alis
2617 příspěvků 12.02.11 21:37

Dandi, já vím… jen jsem nevěděla, jak ten váš společný projekt nazvat, jak dalece chceš veřejně vystoupit z anonymity :D

A.
P.S. Kibicuješ báječně :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.02.11 21:32

Miloši :-), pokud genialita tkví v lenosti - jsem geniální :-P
Alis, fotky jsou dílem Zdenka, já umím jen kibicovat :-)

 
Alis
2617 příspěvků 12.02.11 21:29

Prý mázlé… chtěla bych někdy v životě dělat něco tak dobře, jako tvoří Danda & comp. fotky :-)

 
gmp
1603 příspěvků 12.02.11 21:26

Naprosto skvělý nápad s tou špejblí, jak prosté. Seš opětovně geniální.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.02.11 21:18

Hotovo :-), Zdenda posílá Milošovi DÍÍÍK :-), brambory jsem musela ovinout jen jedním plátkem, protože polovinu česnekového boku jsem dala do chleba a polovinu z poloviny mi pánové ujedli při vinutí :-), jsem líná opatrně otáčet, tak jsem inovovala špejlí :-) a taky jsem využila hloupý dotaz k dobrému receptu, který není vůbec hloupý :-) Miloši a Alis dík za recept i vychytávku :-) Vaše Danda :-P

Jo, špenát tam není, tak jsem ho nahradila Maďarským okurkovým salátem s kapií a tou ukrutně dobrou paprikou od Mánka :-)

A taky máme nový objektiv, takže je to trošku mázlé :-)

Příspěvek upraven 12.02.11 v 21:22

 
Alis
2617 příspěvků 08.02.11 23:25

Možná hloupý dotaz k hezkému receptu - co takhle osolit brambory, přidat pepř a rozmarýn a pak ovinout? Třeba by se brambory tím slano-voňavým antiperspirantem zatetelily :-)

 
gmp
1603 příspěvků 08.02.11 22:44

Nezdravé? Vždyt v tom není ani kousek špenátu…

 
sveva
751 příspěvků 08.02.11 19:12

Proč jsou všechny dobré věci (trochu) nezdravé?
Ale DNES chci upozornit také na pěkný dvojjazyčný název, je to přece jednoduché.
Zdravím

Příspěvek upraven 08.02.11 v 19:14

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz