Recept Brambory pečené na pivu
habana Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Brambory nakrájet na poloviny až čtvrtiny podle velikosti, naklást na pečící plech. Na brambory nalít zálivku a zapracovat. Brambory na plechu upravit do jedné vrstvy. Dáme do vyhřáté trouby 230 - 240 stupňů. Po cca 15 minutách přidáme další 2dcl piva, promícháme. Troubu občas otevřeme, brambory promícháme se zálivkou. Zálivka se během přípravy z velké části vyvaří, zůstane jen olej a koření. brambory ponecháme v troubě dokud zálivka neztmavne, olej se z velké části vpije do brambor a brambory se mírně opečou. Brambory se na talíři dosolí slaným sýrem typu Balkán.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
- 18.04.04 vloženo
- 11802x zobrazeno
Čas přípravy
- ?
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1,4kg menších prvotřídních brambor (*bez kazů*)
- slaný sýr (*Balkán, Akawa, apod.*)
- 2dcl piva navíc (mimo zálivku).
- zálivka:
- 2 lžíce kečupu
- 6 stroužků česneku (*rozetřít*)
- 1 kávová lžička soli (*zarovnaná*)
- 3 kávové lžičky koření "Provensálské byliny"(*vrchovaté*)
- 7 lžic oleje
- 2 kávové lžičky koření "Grilovací směs" (*vrchovaté; lze Vitana, Kotányi*)
- 1/4 kávové lžičky kurkumy
- 2dcl. světlé pivo
- (drcené anebo mleté chilli papričky).
Doporučená příloha
pivo v libovolném množství
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Brambory pečené na pivu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Brambory pečené na pivu
109 příspěvků 25.1.09 03:43
Nebylo to hořké kvůli tomu pivu? Jestli ho nebylo až moc, taky záleží na druhu, že
Už se na to chystám opravdu dlouho,
ale snad se k tomu brzy dostanu 
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Bylo to dobré, ale docela hořké, nevíte, kde se stala chyba?
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Opět připraveno, opět pochváleno… Víc asi netřeba… Možná jen…„do-brů-teč-ka“.
Maso ani nemusí být.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušela jsem dnes k večeři (musím říct, že jsem k tomu přistupovala s ambivalentním pocitem, oscilujícím mezi dvěma extrémy - očekáváním velkého úspěchu nebo – absolutního průšvihu…). Rezumé je takové, že mohu všem jen a pouze doporučit…vynechala jsem sice slaný sýr při podávání, ale doplnila opečeným masem - a mužské osazenstvo se shodlo, že brambory byly - POZOR! „lepší než to maso“! (A to doufám, že mě tu nikdo nepodezřívá, že bych neuměla dobře připravit masíčko…) Tak to, myslím, hovoří samo za sebe…
Habano, super recept. Díky Bona
tak sem je právě teď dělal po delší době k véče.
Přemýšlím, že je důležité vědět, že pokrm je určen k OKAMŽITÉ spotřebě.
Již po několika minutách se brambůrky začínají smrskávat…a po chvíli je to vo něčem jinymmmmm.
jo jo, brambůrky na pivu.
Myslim, že je letos ještě šance je párkrát udělat, v krámu jsou k mání stále brambory s tenkou slupkou a navíc příhodné velikosti.
Co chci ale napsat: nedávno jsem řešil časovou tíseň tím, že jsem brambory (větší nakrájet!) dal předem do tlakáče uvařit (6 minut), v čase vaření jsem připravil zálivku.
Brambory jsem pak umístil na plech a pokaňhal je zálivkou v nezměněném složení.
Dal jsem je zapéct při nejvyšší možné teplotě (nemám horkovzdušnou a bylo to na 250 st.).
Dá se říci, že i tato rychlá příprava se dá.
Jsou recepty, které by neměly zapadnout…a tohle je jeden z nich…tak ho zase po roce připomínám pro nově přišlé labužníky
Tahleta úžasná mňamka by neměla upadnout v zapomnění, proto ji opět připomínám a všem doporučuji. Už jsem ji dělala několikrát a musím říct, že k tomu žádné maso není třeba, je to prostě skvělé ( jako ostatně všechny habanovy recepty).
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahojky, Habana. Tvoje zemiačiky stále slávia úspech, dnes som ich zase robila, pridala som cibuľu a bolo to úžasne dobré. A k tomu som spravila moje Kura v pive, vrele ti to odporúčam, ak máš rád Buřty na pive. Je to také isté, dokonca môj muž tvrdí že lepšie. Tvoj recept sa zaradil medzi obľúbené recepty mojej rodinky. Díky.
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Habana, dnes som ku Kláštorným raráškom urobila tieto zemiačky, len bez korenia, aby to mohli jesť aj deti a všetci sa oblizovali aj za ušami. Díky za ďalší výborný recept. Želám ti pekný večer.
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
díky habano
Tak jsem tyhle brambůrky ochutnala přímo od šéfkuchaře a byly dobré, o maličko lepší, než ty moje „zprzněné“… takže doporučuji a teď, když už byly malé brambůrky přímo ze zahrady, nemusely se ani krájet…čili bezpracné, rychlé a dobré…habánku, máš opět výbornou!
Nečil se. Klidně jsi tam místo hranolek mohla vrazit rejži, to be se ale asi možná trochu podobalo rejžovýmu nákypu, že?
náhodou, abys věděl, byla to lahůdka, i když podle Tebe zprzněná…(mamma mia, to je hrozné slovo), mrzí mě jen, že jsem zapomněla na foto…už by tady bylo…a příště, abys věděl, to udělám z předsmažených hranolek, protože kdo se s těma bramborama má krájet…:-))
Moje brambory! No takhle to zprznit, to dovede buď barbar, anebo ženská (konkrétně myslim na Pendu…he,he,he). A bez slaného sýra! No to je jako příprava gulášové polévku z nedbale uvařené galoše!
Jen se divim, že to nevařila rovnou v papiňáku .-)
(zase Žižka)
tak jsem je taky vyzkoušela..padlo na tu váhu 16 středně velkých brambor, drze jsem je nakrájela pomocí přístroje na hranolky (a hned mě napadlo, že bych příště mohla prubnout rovnou předsmažené hranolky, když by se zmenšila dávka té zálivky…co?) a vše to mrskla do horkovzdušné trouby, příprava zabrala asi 25 minut (stačila jsem se 2× říznout a zničit jeden !nekvalitní! ruční kráječ typu kráječe jablek na osminky)..a po hodince byly přesně takové, jak je popsáno na konci receptu, podotýkám, bez druhé dávky piva a chilli papriček..přece jen to jedly i mé děti…a kapánek jsem je přisolila, protože mí kluci slané sýry nepapají…byla to bašta!!…použila jsem je jako přílohu ke kuřecím řízkům (nakrojit do tvaru srdce - slavili jsme Jaroslava - rukou naklepat, osolit, okořenit bílým pepřem, zprudka opéct na oleji (40 g), přidat 40 g másla, 100 g kečupu a prohřát…na talíř nalít šťávu, přiložit -srdíčko-, které se protkne párátkem s např. třešněmi, ananasem, či čímkoli podle chuti…ozdobit petrželkou)…takže doporučuji…
69 příspěvků 25.1.09 03:43
velice dobre.Pro někoho trochu ostřejší, ale nám to nevadilo.