Recept Brambory od pekaře

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Vymastit zapékací nádobu vhodnou i na stůl (kameninu, porcelán atd.). Nádobu vyskládat částí plátků brambor. Na ně nasypat část cibule a česneku. Navrstvit zbytek brambor a cibule a ochutit mezi vrstvami solí, pepřem a tymiánem. Zeleninu namačkat dolů a nahoru roztrousit kousky másla. Doprostřed zapíchnout bobkový list. Na vše nalít vývar, nádobu vložit do trouby a 1 1/2 péct. Jestli se brambory po 1 hodině příliš barví do hněda, tak nádobu přikrýt alobalem. Hotový pokrm (nebo přílohu) hodně posypat solí, pepřem a petrželkou a podávat. TIP: Chcete-li mít pokrm trochu sytější, tak ho před vložením do trouby posypejte nastrouhaným tavícím se sýrem. Název pokrmu - Pommes de terre à la boulangère a proč tento název? Protože kdysi si lidé do pekárny nosili tento bramborový pokrm, aby se využilo tepla rozpálené pece po upečení chleba pro ten den.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 10.01.07 vloženo
  • 4598x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • máslo na vymazání
  • 500 g brambor, oloupaných a na tenké plátky nakrájených
  • 2 cibule na tenké plátky nakrájené
  • 2 stroužky česneku rozdrcené
  • 60 g másla na kostičky nakrájeného
  • 300 ml zeleninového, nebo kuřecího vývaru
  • posekaná perželka
  • snítka tymiánu
  • 1 bobkový list
  • mořská sůl a černý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory od pekaře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Brambory od pekaře

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brambory od pekaře - borievka,

promiň mi, nejspíš jsem se špatně vyjádřila ;o) Myslela jsem tím dlaní smáčknout brambory s cibulí dolů, aby byly víc kompaktní…Doufám, že si pochutnáš…

S pozdravem a dobrou noc!

borievka
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brambory od pekaře.-Babi

Prepáč Babi, chcem skúsiť tieto zemiaky,len my nie je jasné čo myslíš tým že
zeleninu namačkať dolu asi mám dlhé vedenie,sú to tie zemiaky s cibuľou?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz