Recept Brambory od pekaře

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Vymastit zapékací nádobu vhodnou i na stůl (kameninu, porcelán atd.). Nádobu vyskládat částí plátků brambor. Na ně nasypat část cibule a česneku. Navrstvit zbytek brambor a cibule a ochutit mezi vrstvami solí, pepřem a tymiánem. Zeleninu namačkat dolů a nahoru roztrousit kousky másla. Doprostřed zapíchnout bobkový list. Na vše nalít vývar, nádobu vložit do trouby a 1 1/2 péct. Jestli se brambory po 1 hodině příliš barví do hněda, tak nádobu přikrýt alobalem. Hotový pokrm (nebo přílohu) hodně posypat solí, pepřem a petrželkou a podávat. TIP: Chcete-li mít pokrm trochu sytější, tak ho před vložením do trouby posypejte nastrouhaným tavícím se sýrem. Název pokrmu - Pommes de terre à la boulangère a proč tento název? Protože kdysi si lidé do pekárny nosili tento bramborový pokrm, aby se využilo tepla rozpálené pece po upečení chleba pro ten den.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 10.01.07 vloženo
  • 4541x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • máslo na vymazání
  • 500 g brambor, oloupaných a na tenké plátky nakrájených
  • 2 cibule na tenké plátky nakrájené
  • 2 stroužky česneku rozdrcené
  • 60 g másla na kostičky nakrájeného
  • 300 ml zeleninového, nebo kuřecího vývaru
  • posekaná perželka
  • snítka tymiánu
  • 1 bobkový list
  • mořská sůl a černý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory od pekaře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory od pekaře - borievka,

promiň mi, nejspíš jsem se špatně vyjádřila ;o) Myslela jsem tím dlaní smáčknout brambory s cibulí dolů, aby byly víc kompaktní…Doufám, že si pochutnáš…

S pozdravem a dobrou noc!

borievka
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory od pekaře.-Babi

Prepáč Babi, chcem skúsiť tieto zemiaky,len my nie je jasné čo myslíš tým že
zeleninu namačkať dolu asi mám dlhé vedenie,sú to tie zemiaky s cibuľou?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz