Recept Brambory nakyselo

pepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Brambory nakyselo

Postup

1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky silné 2 cm. Takto připravené brambory vložíme do slané vody a zhruba 10 min. vaří­me. Vařené brambory slijeme a necháme okapat. 2. Oloupeme cíbulky, šalvěj omyjeme a osušíme. Vše střídavě napichujeme na čtyři špízové jehly. 3. Na pánvi rozehřejeme máslo. Na mírném oh­ni na něm cibulové špízy za stálého obracení asi 10 min. opékáme. 4. Kyselé okurky necháme okapat, poté je nakrájíme na kostičky a přímícháme k bramborám. 5. Rozmícháme kyselou smetanu s octem a vmí­cháme ji do brambor. Osolíme a opepříme. Na ta­lířích posypeme špízy i brambory petrželkou.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 30.12.01 vloženo
  • 5566x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • sůl
  • 16 malých cibulek
  • 20 lístků šalvěje
  • 20 g másla
  • 2 kyselé okurky
  • 20 g zakysané smetany
  • 3 lžíce octa
  • pepř
  • 2 lžíce sekané petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory nakyselo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz