Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Oloupané brambory nakrájíme na malé klínky, a uvaříme v osolené vodě doměkka. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Přidáme bílý pepř, majoránku a zalijeme studeným mlékem. Důkladně provaříme, pak přidáme vařené brambory s malým množstvím vody, ve které se vařily.
Recept je z kategorií: Bramborové přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
19.10.20 21:01
Vyzkoušeno, dojmy rozporuplné. Chuťově to opravdu není špatné. Rozum ale říká, že míchat bešamel do brambor je nesmysl. Leda byste chtěli vyzrát na jedlíka, aby vám nesnědl moc masa. Zaplácnete mu bříško moukou a je to. Chuťově to obstojí, ale je to do bříška těžké a trávit budu ještě dlouho. Kdo chce vařit poctivě, vynechá mouku a místo bešamelu z půlky brambor udělá kaši a pak smíchá s tou druhou.
Líbí se mi29.5.12 15:50
Vynikající příloha, zvlášť vhodné, když (stejně jako já)
potřebujete zpracovat na jaře poslední brambory z minulého roku.
Tato úprava z těch loňských „scvrklíků“ udělala doslova zázrak…
Dělala jsem z kila a půl brambor a snědlo se vše
K tomu jsem udělala tyto karbanátky:
http://www.labuznik.com/…y-do-trouby/
Velice dobře se tyto dva pokrmy doplnily
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Brambory na marjánce