Recept Brambory "na loupačku" - s koprem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nakrájíme na jemno kopr, blanšírujeme v mírně slané vodě okyselené kyselým (lihovým) octem, prudce schladíme, přecedíme. Dáme vařit neoloupané brambory do vařící vody se solí. Promícháme kopr se sýrem (respektive gervais), do kterého přidáme trošku vinného octa, citrónové šťávy a trochu soli. Uvařené brambory slijeme, loupáme po jedné a mažeme koprovým sýrem. Velmi jednoduché - a pro milovníky koprové chutě také velice zajímavé... POZNÁMKA: bez problému lze použít kopr sterilovaný (pak ovšem neblanšírujeme)...

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 01.11.07 vloženo
  • 3583x zobrazeno

Čas přípravy

  • 19 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • neoloupané brambory (asi pět - podle velikosti)
  • dvě polévkové lžíce octa
  • vařící voda
  • kopr (blanšírovaný nebo sterilovaný)
  • kávová lžička vinného octa
  • tavený sýr nízkotučný bez příchutě (nebo gervais bez příchutě) - asi 100 g
  • několik kapek citrónové šťávy
  • sůl

Doporučená příloha

  • ´kyška´, bylinkový čaj (mátový třeba), vinný střik.. atd.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory "na loupačku" - s koprem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory ´na loupačku´ - s koprem

Můj tatínek jim říkal Volupsie. Měl je v dětství každý den, vlastně někdy nebylo vůbec nic.

trados
12 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory ´na loupačku´ - jandule, bono, zlato, MI_LANe

Jedna z nejlepších večeří posledních let! Děkujeme za znovuobjevení blanšírování.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory ´na loupačku´ - s koprem

Když jsem lenivý, dělám i s syrovým koprem. Ovšem ono to blanšírování není od věci - zvýrazňuje vůně i chutě… A přitom kopr NEUVAŘÍ (je vlastně stále čerstvý, jenom více voní… a není to jenom o kopru, skutečně, když jsem začal blanšírování využívat, tak jsem zjistil o mnoha zelininkách spoustu nového!)…

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory ´na loupačku´ - s koprem

Ještě nikdy jsem nejedla brambory s koprem, ale tohle je velice lákavá kombinace ve spojení s Gervais (to můžu a to hodně) to musí být moc dobré. Určitě to zkusím možná k tomu nějaké vařené hovězí by také šlo. Díky za pro mne netradíční brambůrky a hezký večer přeje Zlata :-)))

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory ´na loupačku´ - s koprem

Brambory na loupačku jsme neměli ani nepamatuju… My vždycky klasicky s máslem a solí, ale tohle s koprem bude něco! Už se těším…:-) Milane, díky za inspiraci, přeji hezký den. Bona

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory ´na loupačku´ - s koprem

Dělám něco hodně podobného, je to dobrota. Jen kopr nechávám syrový, hodně nasekaný a místo Gervais používám domácí tvaroh, který trochu dochutím.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz