Recept Brambory na jehle se slaninou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brambory na jehle se slaninou

Postup

Neloupané brambory důkladně okartáčujeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky silné cca 1,2 cm. Rozložíme je, osolíme a opepříme. Slaninu nakrálíme na tenké plátky zhruba stejné velikosti jako brambory a posypeme paprikou. Oloupeme cibuli, rozebereme po vrstvách a lehce posypeme kmínem. Přísady střídavě napichujeme na jehlu. Začínáme i končíme bramborou. Brambory potřeme tekutým máslem a pevně zavineme do alobalu. Položíme do trouby na rošt nebo na plech a pečeme cca 15 minut v troubě rozehřáté na nejvyšší stupeň. Upozornění: pozor při otvírání horkého alobalu na popálení párou!

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 10.03.04 vloženo
  • 4277x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg středně velkých raných brambor
  • 250 g anglické slaniny
  • 500 g cibule
  • sůl, pepř, kmín, máslo

Doporučená příloha

  • zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory na jehle se slaninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Brambory na jehle se slaninou

Ivek
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brambory na jehle se slaninou

Eleen s tím sýrem je to opravdu fajnes.Dík

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Maso vs brambory

Eleee, to zní dobře, ale už to zcela mění charakter receptu..chichci…K pivu se vřele přikláním..

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Pláteček masa

A co takhle třeba celou flákotu a pár kuřátek a křidýlek k tomu? Samozřrjmě s vychlazeným pivsonem… Hi, hi…

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Pro Eleeen

Elee, no jejej, na čerstvým vzduchu a po pořádný túře chutná všechno ještě lépe. Ale přiznám se, že brambory v báglu tahám dost nerada kvůli váze. Ale za odzkoušení to stálo. Na zahrádce to musí bejt pohodička, to bych se přikláněla přidat i nějaký ten pláteček masa.

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Pro Kari:

Kari, díky za odzkoušení v „terénu“. Na vandru jistě chutná, co? Taky to jistě půjde dělat na zahradním roštu k nějakému bezva masenku.

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Brambory na vandru-vyzkoušeno

Tak jsem to vyzkoušela a měly jste pravdu, jsou-li uhlíky ještě žhavé, brambory se napovrchu po 15 minutách připálí dočerna, i když jsou v alobalu. Nicméně jenom v horkém popelu jsou výborné a lahodné. Jako jehly jsem použila špejle a přidala jsem ještě kolečka rajčat a kapii…a to bylo teda žůůžó…!! Zkusím to doma v troubě, to bude jednodušší..chichi..

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brambory na jehle se slaninou

Možná mi brambůrky zuhelnatěly, že tam byly příliš dlouho a nebo ještě hořel oheň (což na trempu ve velkém mrazu musí hořet furt). Eji, sněhuláky doufám stavět nebudem, už mám sněhu plný zuby, i když jsem se ho v parném létě nemohla dočkat. Na druhou stranu, když je sníh, tak nemusím s sebou vláčet vodu. Ale už chci jaroo…Tak když už nebude jaro, tak aspoň tyhle supr špízky..dám vědět výsledek. Díky všem za reakce..

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Ohýnek

Kari, včera jsem se ptala mámy a říkala přesně to, co Eja: brambory se dávají do ohniště pokud tam máš hodně popela a nesmí v té části už být žhavé uhlíky. Protože pak se zcela logicky brambor může spálit na uhlík postupně úplně celý. Prý jsou nejlepší brambory z ohně na podzim, když se na poli či zahradě pálí všelijaké natě. Pak je popela dost a rychle. Ovšem toto už je zakázané, že?
Ejo, ta Tvoje uhlíková lahůdka! Ty jsi teda pěkný číslo, ne?

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brambory na jehle se slaninou

Holky, brambory zahrabané do popela na konec večera jsou černé, ale v tom alobalu nezčernají, pokud strkám něco do žhavého dřeva, tak radši dávám dvě vrstvy alobalu, abych tam místo strouhaného sýra neměla jako speciální lahůdku popel, hihi. Čas si v tomto případě netroufám odhadnout, po 10 minutách bych se radši jukla. Hodně záleží na tom, jestli to jsou opravdu žhavé uhlíky nebo už opravdu jen popel, taky už jsem párkrát neodhadla - zkoušela jsem takhle různé míchané masovo-zeleninové špízy. Kari, budeš o víkendu na vandru stavět sněhuláky ?Hihi.

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Zuhelnatělé brambory

Kari, ale ty nejlepší brambory z popela jsou nahoře hodně, hodně černé, ne? ;-)))
Napiš mi, prosím, příští týden, jak to dopadlo, jo? Díky a dobrou chuť všem!

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Totální rozežranost

Teda Eleeen…to vypada jako delikatesa - přitom tak jednoduchá. To hned tenhle víkend na vandru určitě zkusím. Eji, ve žhavém popelu péci taky 15 minut? Párkrát mi brambory v ohništi zuhelnatěly.

Pájinka
152 příspěvků 25.1.09 03:43
Teda ....

Eleeen, s tím sýrem to jsou normálně žrací orgie. Mňaaaaaaaam !!!!!

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Totální rozežranost

je, když po 10 minutách balíčky nahoře rozbalíme a špízek zasypeme strouhaným sýrem (ideální směs je eidam s nivou) ;-))
Díky za komentáře.

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Totální rozežranost

je, když po 10 minutách balíčky nahoře rozbalíme a špízek zasypeme strouhaným sýrem (ideální směs je eidam s nivou) ;-))
Díky za reakce.

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brambory na jehle se slaninou

A co teprve zahrabat balíčky do žhavého popela, mňam.Ale i z trouby určitě moc dobroučké.

Pájinka
152 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brambory na jehle se slaninou

jednoduché, ale určitě výborné. Dobrý tip na rychlou večeři.
Díky Eleeen

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz