Recept Brambory gratinované s pórkem - pro jandulu

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 200°C. V kastrole rozehřát máslo a 4 lžíce vody, přidat pórek ochutit ho solí a pepřem, přikrýt a na 10 minut ho podusit. Za tu dobu pórek bude změklý a voda vypařená. Máslem s česnekem vymazat zapékací misku, vyložit ji částí brambor na tenké plátky nakrájených tak, aby se částečně překrývaly, na ně položit podušený pórek a nahoru poskládat zbytek brambor. Každou vrstvu osolit a opepřit. Zalít smetanou smíchanou se špetkou muškátového oříšku a vložit do trouby. Péct asi 20 - 25 minut, až je povrch zlatohnědý a vše bublá. Takto horký kastrůlek ihned podávat s pečeným, nebo grilovaným masem, ale je to také výborný samostatný lehký pokrm. Jméno receptu = Gratin de Poireaux et Pommes de Terre.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 04.04.07 vloženo
  • 5824x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g pórku
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce másla + 1 rozdrcený stroužek česneku
  • 500 g olejnatých brambor
  • 250 ml plnotučné smetany se špetkou muškátového oříšku
  • sůl a černý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory gratinované s pórkem - pro jandulu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Brambory gratinované s pórkem - pro jandulu

gaburiatko
740 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brambory gratinované s pórkem - pro jandulu.

Tak dnes boli tieto zemiaciky na obed a riadne som sa zalizovala :)) Ku koncu pecenia som posypala povrch este struhanym syrom, ale nakoniec som aj tak vyjedala len zemiaky s porom a syr som davala na bok. Len pre manzela musi jedlo, z ktoreho sa ma nasytit obsahovat masko, alebo syr alebo vajce :) Takze preto ten syrik.
Inak co ma trochu prekvapilo bolo, ze aj napriek tomu, ze zemiaciky boli nakrajane uplne na tenko, piekla som to snad hodinu (pri 200°C) a stale sa mi zdali nedovarene, takze chce to trpezlivost. Recept odporucam, stoji za to, je to lahoda.

Jandula
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brambory gratinované s pórkem - pro jandulu.

Pardon, byla jsem ted mesic pryc… Pro me? Ty znas moje chute? :-))

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brambory gratinované s pórkem - jandulo,

napsala jsem pro tebe nějaké recepty dle tvého přání a zajímalo by mě, jestli jsem se trefila, nebo ne?

Zdraví,

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz