Recept Brambory Duchesse

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uvařit brambory a slít vodu. Vrátit brambory do hrnce a teplem je vysušit. Propasírovat je přez síto do mísy a přidat žloutky, máslo, sůl a dobře našlehat. Vložit kaši do cukrářského sáčku s hvězdičkovou trubičkou (asi 1.5cm.) a nastříkat pusinky na vymaštěný plech. Potřít je trochu našlehaným žloutkem a v předem vyhřáté troubě na 220-230°C je upéct do světle hněda.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 16.09.02 vloženo
  • 5111x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 4 střední, moučné brambory asi 800g, oloupané a na větší kostky nakrájené
  • 3 žloutky
  • 50g soli
  • 1 žloutek se lžičkou mléka na potření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory Duchesse

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Frantiska
927 příspěvků 31.03.09 01:51
Re: Brambory Duchesse.

znam a delam, jen jsem nevedela, ze se jim rika Brambory Duchesse

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz