Recept Brambory a la Wernerié

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory umyté rozkrojíme na poloviny, vydloubneme v obou půlkách důlek alespoň 2 cm hluboký, do důlku vložíme po kousíčku uzeniny, slaniny, kapari, sardelové pasty, másla a kousek citronové kůry, obě poloviny stáhneme provázkem nebo drátkem. Pokud brambory chceme péct v popelu, použijeme samozřejmě drátek, pečeme-li brambory v troubě, můžeme je potřít sádlem, jsou potom lesklé a křupavé. Pečeme asi půl hodiny / vyzkoušíme / a pak se pustíme do jídla.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 18.11.07 vloženo
  • 2912x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3/4 hodiny

Ingredience

  • potřebný počet brambor podle počtu strávníků
  • uzenina
  • slanina
  • kapari
  • sardelová pasta
  • sádlo
  • máslo
  • citronová kůra

Doporučená příloha

  • kyselé mléko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory a la Wernerié

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz