Recept Bramborový závin s houbami, zalitý šlehačkou

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pokud chceme tento závin upéci, uvaříme pokud možno ráno brambory, těsto se lépe připravuje ze studených brambor, oloupeme a propasírujeme a osolíme. Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky, cibuli oloupeme a pokrájíme na kostky, špek také pokrájíme na kostky. Na pánvi orestujeme špek, přidáme cibuli a žampiony, je-li zapotřebí trochu másla a necháme podusit. Odstavíme, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou zelenou petržel.
Z vychlazených brambor, vajec a mouky, připravíme těsto, vyválíme na pomoučněné pracovní ploše a potřeme žampionovou nádivkou. Zamotáme a přeneseme na máslem vymazaný vyšší plech. Zalijeme šlehačkou a potřeme trochou másla.
Pečeme asi 50 minut při 180°C.

Podáváme se salátem.
Zbytek můžeme druhý den nakrájet na plátky a orestovat na pánvi.

Nahlásit recept

  • 20.06.16 vloženo
  • 736x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g brambor
  • 300 g hrubé mouky
  • 2-3 vejce podle velikosti
  • 500g hnědých žampionů, nebo jiných hub
  • 200 g tyrolského špeku
  • 3 cibule
  • sůl
  • pepř
  • hrst zelené petržele
  • 250 ml šlehačky
  • máslo na potření plechu a závinu

Doporučená příloha

  • jakýkoliv salát, nejlepší zelený

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový závin s houbami, zalitý šlehačkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz