Recept Bramborový závin s houbami, zalitý šlehačkou
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Pokud chceme tento závin upéci, uvaříme pokud možno ráno brambory, těsto se lépe připravuje ze studených brambor, oloupeme a propasírujeme a osolíme. Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky, cibuli oloupeme a pokrájíme na kostky, špek také pokrájíme na kostky. Na pánvi orestujeme špek, přidáme cibuli a žampiony, je-li zapotřebí trochu másla a necháme podusit. Odstavíme, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou zelenou petržel. Z vychlazených brambor, vajec a mouky, připravíme těsto, vyválíme na pomoučněné pracovní ploše a potřeme žampionovou nádivkou. Zamotáme a přeneseme na máslem vymazaný vyšší plech. Zalijeme šlehačkou a potřeme trochou másla. Pečeme asi 50 minut při 180°C. Podáváme se salátem. Zbytek můžeme druhý den nakrájet na plátky a orestovat na pánvi.
- 20.06.16 vloženo
- 1283x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 750 g brambor
- 300 g hrubé mouky
- 2-3 vejce podle velikosti
- 500g hnědých žampionů, nebo jiných hub
- 200 g tyrolského špeku
- 3 cibule
- sůl
- pepř
- hrst zelené petržele
- 250 ml šlehačky
- máslo na potření plechu a závinu
Doporučená příloha
jakýkoliv salát, nejlepší zelený
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Bramborový závin s houbami, zalitý šlehačkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bramborový závin s houbami, zalitý šlehačkou