Recept Bramborový věnec s pórkem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborový věnec s pórkem

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vy­chladnout a pak nahrubo nastrouháme. Smícháme s 50 g strouhaného sýra a vejci, ochu­tíme majoránkou, solí a pepřem. Bramborovou hmotu naplníme do vymaštěné věncové formy a upěchujeme. Pečeme v troubě asi 35 min. 2. Bramborový věnec vyklopíme na pečící plech a posypeme zbytkem sýra. Zapékáme 15 min. 3. Pórek očístíme, šikmo nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme posekaný česnek. Zakapeme vínem, vmícháme vývar a smetanu a podusíme. Šunku nakrájíme na nudličky, petrželku posekáme a obojí vmícháme do pórku. Pórek pak vložíme do středu bramborového věnce.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 27.10.01 vloženo
  • 3845x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g moučnatých brambor
  • 100 g strouhaného sýra
  • 2 vejce
  • 1 lžička majoránky
  • sůl
  • pepř
  • 750 g pórku
  • 60 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce bílého vína
  • 125 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 125 g smetany
  • 50 g šunky
  • petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový věnec s pórkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Květáková polévka Květáková polévka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz