Recept Bramborový špíz s omáčkou Veg

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do mixéru vložit česnek, žloutky, citron a po několik vteřin mixovat. Za běhu motoru přikapávat a později v pramínku přidávat olej, až vznikne hustý a lesklý krém. Přidat hořčici a ochutit solí a pepřem. Zchladit do upotřebení. Asi 5 minut předvařit celé neoloupané brambory, slít je a navléct je střídavě na kovové jehle s šalotkami. Potřít špízy olejem a osolit je. Ogrilovat je na zahradním grilu do hněda asi 10 - 12 minut. Sem tam je otočit. Podávat je s omáčkou. TIP: lze připravit v troubě pod grilem, nebo na grilivací pánvi. Použijete-li bambusové špejle, tak ty se musí namočit alespoň na 30 minut do vody. Hodí se také jako příloha k BBQ a jiným pokrmům.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 21.02.07 vloženo
  • 5227x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • omáčka:
  • 4 rozdrcené stroužky česneku
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 300 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 lžičky celozrnné hořčice
  • sůl a pepř
  • špízy:
  • 1 kg malých brambor s tenkou slupkou (nejlépe nových červených)
  • 200 g hnědých šalotek rozdělených na poloviny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mořské soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový špíz s omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz