Recept Bramborový salát z královské Vídně

penda Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Salátové brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v dostatečném množství osolené vody. Slijeme je, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je nakrájíme tak, jak to máme nejraději: na tenká kolečka, na měsíčky nebo na kostičky. Mladou cibulku omyjeme a nakrájíme najemno. Okurky nakládačky nasekáme a přidáme spolu s cibulkou k bramborám. Připravíme zálivku. Tekutý med smícháme s olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Zálivku přelijeme na salát, dobře promícháme a necháme asi 2 hodiny v chladničce. Před podáváním ozdobíme polníčkem. *1 porce: 950 kJ, tj. 225 kcal.* Čerpáno z časopisu Tina (11/2005).

Recept je z kategorií: Bramborové saláty

Nahlásit recept

  • 27.02.07 vloženo
  • 13668x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • svazek mladé cibulky
  • 4 větší kyselé okurky
  • 1 PL medu
  • špetka soli
  • drcený pepř
  • 1 PL olivového oleje
  • polníček na ozdobu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový salát z královské Vídně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborový salát z královské Vídně

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z královské Vídně

Lydia, máš pravdu, recept který vlastním je skutečně od vídeňaček a o ničem takovém se tam nehovoří, proto jsem Tě prosila o jeho zvěřejnění, tak alespoň si tam dopíšu další Tvé varianty…viz hovězí polévka, to v mém receptu není. Díky

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z královské Vídně

Vladko, v tomto asi Tina nebude mít pravdu, možná někdo takový salát dělá, ale vídeňský salát to není. Vídeň nebyla jenom královská, ale K.u.K. - císařsko-královská :-) a tehdy asi nepoužívali olivový olej :-)
Pravý vídeňský salát se dělá zá:,–(ně z teplých olejovitých brambor, nebo z rohlíčků, zalévá se hovězím vývarem. Přidá se na drobno nakrájená cibulka, ocet, olej a pepř. Posype se zelenou petrželkou, nebo pažitkou. Hodně polníčku se někdy vmíchá přímo do salátu - je to velmi dobré.
Moje babička nezalívala hovězím vývarem, ale vodou - někdy to taky tak dělám - a nakonec polila omastkem ze smažených řízků. Nezdravé, ale byla to dobrota.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz