Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Salátové brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v dostatečném množství osolené vody. Slijeme je, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je nakrájíme tak, jak to máme nejraději: na tenká kolečka, na měsíčky nebo na kostičky. Mladou cibulku omyjeme a nakrájíme najemno. Okurky nakládačky nasekáme a přidáme spolu s cibulkou k bramborám. Připravíme zálivku. Tekutý med smícháme s olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Zálivku přelijeme na salát, dobře promícháme a necháme asi 2 hodiny v chladničce. Před podáváním ozdobíme polníčkem. *1 porce: 950 kJ, tj. 225 kcal.* Čerpáno z časopisu Tina (11/2005).
Recept je z kategorií: Bramborové saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborový salát z královské Vídně
Lydia, máš pravdu, recept který vlastním je skutečně od vídeňaček a o ničem takovém se tam nehovoří, proto jsem Tě prosila o jeho zvěřejnění, tak alespoň si tam dopíšu další Tvé varianty…viz hovězí polévka, to v mém receptu není. Díky
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Vladko, v tomto asi Tina nebude mít pravdu, možná někdo takový salát dělá, ale vídeňský salát to není. Vídeň nebyla jenom královská, ale K.u.K. - císařsko-královská
a tehdy asi nepoužívali olivový olej 
Pravý vídeňský salát se dělá zá:,–(ně z teplých olejovitých brambor, nebo z rohlíčků, zalévá se hovězím vývarem. Přidá se na drobno nakrájená cibulka, ocet, olej a pepř. Posype se zelenou petrželkou, nebo pažitkou. Hodně polníčku se někdy vmíchá přímo do salátu - je to velmi dobré.
Moje babička nezalívala hovězím vývarem, ale vodou - někdy to taky tak dělám - a nakonec polila omastkem ze smažených řízků. Nezdravé, ale byla to dobrota.