Recept Bramborový salát z královské Vídně

penda Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Salátové brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v dostatečném množství osolené vody. Slijeme je, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je nakrájíme tak, jak to máme nejraději: na tenká kolečka, na měsíčky nebo na kostičky. Mladou cibulku omyjeme a nakrájíme najemno. Okurky nakládačky nasekáme a přidáme spolu s cibulkou k bramborám. Připravíme zálivku. Tekutý med smícháme s olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Zálivku přelijeme na salát, dobře promícháme a necháme asi 2 hodiny v chladničce. Před podáváním ozdobíme polníčkem. *1 porce: 950 kJ, tj. 225 kcal.* Čerpáno z časopisu Tina (11/2005).

Recept je z kategorií: Bramborové saláty

Nahlásit recept

  • 27.02.07 vloženo
  • 13021x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • svazek mladé cibulky
  • 4 větší kyselé okurky
  • 1 PL medu
  • špetka soli
  • drcený pepř
  • 1 PL olivového oleje
  • polníček na ozdobu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový salát z královské Vídně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborový salát z královské Vídně

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z královské Vídně

Lydia, máš pravdu, recept který vlastním je skutečně od vídeňaček a o ničem takovém se tam nehovoří, proto jsem Tě prosila o jeho zvěřejnění, tak alespoň si tam dopíšu další Tvé varianty…viz hovězí polévka, to v mém receptu není. Díky

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z královské Vídně

Vladko, v tomto asi Tina nebude mít pravdu, možná někdo takový salát dělá, ale vídeňský salát to není. Vídeň nebyla jenom královská, ale K.u.K. - císařsko-královská :-) a tehdy asi nepoužívali olivový olej :-)
Pravý vídeňský salát se dělá zá:,–(ně z teplých olejovitých brambor, nebo z rohlíčků, zalévá se hovězím vývarem. Přidá se na drobno nakrájená cibulka, ocet, olej a pepř. Posype se zelenou petrželkou, nebo pažitkou. Hodně polníčku se někdy vmíchá přímo do salátu - je to velmi dobré.
Moje babička nezalívala hovězím vývarem, ale vodou - někdy to taky tak dělám - a nakonec polila omastkem ze smažených řízků. Nezdravé, ale byla to dobrota.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz