Recept Thajský bramborový salát

Bento Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Thajský bramborový salát

Úvod

Ja som davnejsie pridal nasu staru africku verziu zemiakoveho salatu. Kde sme nedali majonezu, ale rozotreli zrele avokado. Teraz zase avokada dozrievaju a su lacne, tak mame taku peknu zdravu zelenu majonezu z avokada s Thajskou prichutou.

Postup

1-Mnozstvo nedavam, kazdy si da, co ma - to je len inspiracia na salat bez majonezy, co chuti ako majonezovy. Pripravime si zaklad do salatu. Vsetku zeleninu a bylinky nakrajame na drobno. 2-Zemiaky si dame uvarit v supke a nakrajame na kocky a pridame k zakladu a posledne pridame uplne zrele avokado. 3-Pripravime si dresing, kde zmiesame vsetky ingrediencie, tak aby nam vysla prijemna chut ako kombinacia kyslej slanej a sladkej a nakoniec stiplavej na drobne nakrajane chilli. Vsetky suroviny poriadne premiesame. A vrch si prizdobime, co mame - v tomto pripade to bolo grilovane kurca. Dobru chut PS: my sme nahradili cukor lyzickou sladkej sojovej omacky (Ketchup Manis).

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 08.07.11 vloženo
  • 5057x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Ingredience

Dresing:

  • sójová omáčka light
  • rybacia omáčka
  • limetová šťava
  • cukor

Zaklad:

  • rozdrvený cesnak
  • cerstvy nastruhany zázvor
  • (vňaťová) nakrajana na drobno jarná cibuľka
  • paradajky cherry
  • lístky cerstve mäta pieporná
  • čerstvý lístky koriander
  • varené v šupke zemiaky
  • zrelé avokádo
  • nakrajana na drobno čili paprička

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Thajský bramborový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Thajský bramborový salát

Bento
794 příspěvků 9.7.11 22:44

cookie123, :oops: ja mozem dat, ale v tomto pripade , je pridana jedna typicka Thajska surovina -rybacia omacka - ktora je "velmi specificka " a vela ludi ju nemusi a aj tak ju neprida.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.7.11 17:18

Proboha proč??
Nejsme technici, lékárníci ani cukráři..Ti přesnost potřebují.
Dresinky se musí míchat hlavně podle chuti.. V životě nikdy jsem při vaření váhu nepotřebovala :-)
Ale chce to praxi a cvik, já vím ;-) :-)
:mrgreen:

cookie123
253 příspěvků 9.7.11 16:44

promin, ale zrovna u zálivy by to chtělo přesnost

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.7.11 00:23

Bento, krása a jednoduchost :potlesk:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Chléb s celerem Chléb s celerem
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz