Recept Thajský bramborový salát

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Thajský bramborový salát

Úvod

Ja som davnejsie pridal nasu staru africku verziu zemiakoveho salatu. Kde sme nedali majonezu, ale rozotreli zrele avokado. Teraz zase avokada dozrievaju a su lacne, tak mame taku peknu zdravu zelenu majonezu z avokada s Thajskou prichutou.

Postup

1-Mnozstvo nedavam, kazdy si da, co ma - to je len inspiracia na salat bez majonezy, co chuti ako majonezovy. Pripravime si zaklad do salatu. Vsetku zeleninu a bylinky nakrajame na drobno. 2-Zemiaky si dame uvarit v supke a nakrajame na kocky a pridame k zakladu a posledne pridame uplne zrele avokado. 3-Pripravime si dresing, kde zmiesame vsetky ingrediencie, tak aby nam vysla prijemna chut ako kombinacia kyslej slanej a sladkej a nakoniec stiplavej na drobne nakrajane chilli. Vsetky suroviny poriadne premiesame. A vrch si prizdobime, co mame - v tomto pripade to bolo grilovane kurca. Dobru chut PS: my sme nahradili cukor lyzickou sladkej sojovej omacky (Ketchup Manis).

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 08.07.11 vloženo
  • 4809x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Ingredience

Dresing:

  • sójová omáčka light
  • rybacia omáčka
  • limetová šťava
  • cukor

Zaklad:

  • rozdrvený cesnak
  • cerstvy nastruhany zázvor
  • (vňaťová) nakrajana na drobno jarná cibuľka
  • paradajky cherry
  • lístky cerstve mäta pieporná
  • čerstvý lístky koriander
  • varené v šupke zemiaky
  • zrelé avokádo
  • nakrajana na drobno čili paprička

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Thajský bramborový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Thajský bramborový salát

Bento
794 příspěvků 9.7.11 22:44

cookie123, :oops: ja mozem dat, ale v tomto pripade , je pridana jedna typicka Thajska surovina -rybacia omacka - ktora je "velmi specificka " a vela ludi ju nemusi a aj tak ju neprida.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.7.11 17:18

Proboha proč??
Nejsme technici, lékárníci ani cukráři..Ti přesnost potřebují.
Dresinky se musí míchat hlavně podle chuti.. V životě nikdy jsem při vaření váhu nepotřebovala :-)
Ale chce to praxi a cvik, já vím ;-) :-)
:mrgreen:

cookie123
253 příspěvků 9.7.11 16:44

promin, ale zrovna u zálivy by to chtělo přesnost

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.7.11 00:23

Bento, krása a jednoduchost :potlesk:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz