Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
M.Suskova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Prošla jsem si všechny recepty a že je jich tu požehnaně a ten můj tu není. Tak jsem si dovolila jej poslat. Množství surovin záměrně neuvádím. Je to podle chuti a počtu strávníků.
Den předem uvařím brambory.Studené oloupané brambory nakrájím na asi 2-3 mm silné plátky.Cibuli a okurky nastrouhám na tenké plátky.Jakýkoliv měkký salám ( šunkový,gothaj,točeňák a.j. ) nakrájím na nudličky asi 1,5 cm x 2mm x 2mm .V několika lžicích octa nechám rozpustit několik tabletek umělého sladidla a sůl,podle chuti rozředím vodou.Všechno důkladně promíchám v dostatečně velké míse.Na tvrdo uvařená oloupaná vejce nasekám přidám k salátu ,poleju několika lžícemi slunečnicového oleje a znovu promíchám.Může se okamžitě jíst ale lepší je po asi hodině kdy je rozležený Salát dělám bez majonézy ,jogurtu smetany a podobných přísad.Moje dcera si do něj přidávala majonézu na talíři,ale zbytek rodiny ji tam nechtěl.
Recept je z kategorií: Bramborové saláty
řízky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborový salát podle moji chutě
Tak jsem se dozvěděla, že tomuto salátu se říká - sprosťák - to je, že neobsahuje majonézu.
5068 příspěvků 23.9.10 23:38
Casino,zemiaky s morskou solou nevarim.Na to nemam. Beztak vodu na zemiaky solim stipkou soli.Len aby zemiak ziskal chut. Ale vo vyslednej chuti pokrmu kde sa morska sol pouziva rozdiel je. Je jemnejsia/ menej slana.Ked som s nou zacinala tak som dosolovala normalnou solou..chybala nam ta tvrdsia chut soli obycajnej.Ale nase jedla varim s obycajnou solou.
Pri cukru rafinovanom a nerafinovanom som naopak ten problem nemala. Tvrdost bieleho cukru neznasam od nepamati, sladkosti nemam rada (cest vynimkam)tie len ochutnavam a uz vobec nie ocukrovane daco. Nerafinovany cukor je jemnejsi na chut a menej sladi..a tiez je drahsi, takze si ho nechavam na napoje..mne vyhovuje , lebo aj napoje sladim hodne malo..
a Váš jazýček pozná, zda např. brambory byly uvařeny ve vodě osolené mořskou solí, nejlépe hrubou?
nebo solí kamennou či vakuovanou?
Její odpověď je vždy stejná: „V Itálii
to tak děláme…“
Leta se směji mé sestře když nám vaří těstoviny, že zbytečně vyhazuje peníze za drahou mořskou sůl, kterou ve finále stejně s vodou vyleje
5068 příspěvků 23.9.10 13:06
na sol musi mat ten spravny jazyk, pak to spoznas..lebo medzi nimi rozdiel je..:P a ty to das spoznavat tazko pracujucim hladnym chlopom.:D..morska sol je jemnejsia..obycajna ma chut tvrdsiu..presne ako cukor rafinovany a nerafinovany..skus to
Casino, ked som ta nasla a po starom.. az som si zjuuukla..
Nedá mi to a musím odpovědět.Ano jsem diabetička,proto při vaření používám umělé sladidlo
Taky jsem důchodkyně s celkem malým příjmem a do důchodu jsem šla z invalidního takže ani si nemůžu přivydělávat tak si musím kupovat jen to na co mám.
Tím si nechci stěžovat,protože mi to tak chutná.
U nás máme rádi tento Bramborový salát 4% (PRA) http://www.labuznik.com/recipe.php?… (zatím jsem na Novém Labu nenašel pod recepty možnost vložení proklikávacího odkazu
Rozdíl v chuti mořské a kuchyňské soli
při jiném testu sice také nepoznali, ale třtinovému cukru přišli na chuť
okamžitě.
Jak název naznačuje, připravuje se i konzumuje teplý, na rozdíl od zde uvedeného podle M.Suskova. To co tvrdila paní Kondelíková (15.12.09 01:09) má sice logiku, ale…
Mám teď doma partu řemeslníků. Na práci i na stravu. Proveden pokus: připraven salát přesně podle receptu (použit šunkový salám, cukr) a pro srovnání druhý salát z vlažných brambor přelitých horkou zálivkou (v obou případech dochuceno ml. pepřem)
Samotného mě překvapilo, který salát byl hodnocen jako chutnější. Mančaft se jednoznačně vyjádřil, že OBA SALÁTY CHUTNAJÍ STEJNĚ!!! A chlapci rozhodně netrpí nechutenstvím
Nakonec jsme se shodli, že jediný rozdíl mezi saláty je v tom, že ten připravený zatepla byl poněkud „rozblemtaný“ a tedy mírně zahoustlý částečně rozmíchanými bramborami a toto jsme hodnotili jako pozitivum…
68 příspěvků 20.9.10 17:29
Proti gustu zadny disputat.....ale me tam tedy vubec nesedi salam Gothaj,a toceny to je uz uplne out......a sladidlo snad jen v pripade,ze konzument je diabetik......
PODLE MÉ CHUTĚ TEDY NENÍ
Brambory nebo nálev, v nejlepším případě obojí, by měly být teplé. To neplatí pouze v případě, kdy z oleje, octa a hořčice umícháme emulzi na způsob majonézy. Tam teplota vadí, protože má antiemulgující účinek.
1439 příspěvků 15.12.09 01:09
Nie som odborník, ale pokiaľ viem, už paní Kondelíková tvrdila, že šalát sa robí vždy z teplých zemiakov, aby ten nálev „vcucli“. Hovorila to aj moja babička. Snáď by sa mohli vyjadriť znalci.