Recept Bramborový salát podle moji chutě

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Prošla jsem si všechny recepty a že je jich tu požehnaně a ten můj tu není. Tak jsem si dovolila jej poslat. Množství surovin záměrně neuvádím. Je to podle chuti a počtu strávníků.

Postup

Den předem uvařím brambory.Studené oloupané brambory nakrájím na asi 2-3 mm silné plátky.Cibuli a okurky nastrouhám na tenké plátky.Jakýkoliv měkký salám ( šunkový,gothaj,to­čeňák a.j. ) nakrájím na nudličky asi 1,5 cm x 2mm x 2mm .V několika lžicích octa nechám rozpustit několik tabletek umělého sladidla a sůl,podle chuti rozředím vodou.Všechno důkladně promíchám v dostatečně velké míse.Na tvrdo uvařená oloupaná vejce nasekám přidám k salátu ,poleju několika lžícemi slunečnicového oleje a znovu promíchám.Může se okamžitě jíst ale lepší je po asi hodině kdy je rozležený

Salát dělám bez majonézy ,jogurtu smetany a podobných přísad.Moje dcera si do něj přidávala majonézu na talíři,ale zbytek rodiny ji tam nechtěl.

Recept je z kategorií: Bramborové saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.12.09 vloženo
  • 4916x zobrazeno

Ingredience

  • Malé brambory nebo větší ale štíhlé (rohlíčky)
  • cibule
  • sladkokyselé okurky
  • vejce
  • měkký salám
  • ocet
  • sladidlo
  • sůl
  • slunečnicový olej

Doporučená příloha

  • řízky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový salát podle moji chutě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
M.Suskova
206 příspěvků 01.08.13 14:21

Tak jsem se dozvěděla, že tomuto salátu se říká - sprosťák - to je, že neobsahuje majonézu.

 
jolana
5064 příspěvků 23.09.10 23:38

Casino,zemiaky s morskou solou nevarim.Na to nemam. Beztak vodu na zemiaky solim stipkou soli.Len aby zemiak ziskal chut. Ale vo vyslednej chuti pokrmu kde sa morska sol pouziva rozdiel je. Je jemnejsia/ menej slana.Ked som s nou zacinala tak som dosolovala normalnou solou..chybala nam ta tvrdsia chut soli obycajnej.Ale nase jedla varim s obycajnou solou.
Pri cukru rafinovanom a nerafinovanom som naopak ten problem nemala. Tvrdost bieleho cukru neznasam od nepamati, sladkosti nemam rada (cest vynimkam)tie len ochutnavam a uz vobec nie ocukrovane daco. Nerafinovany cukor je jemnejsi na chut a menej sladi..a tiez je drahsi, takze si ho nechavam na napoje..mne vyhovuje , lebo aj napoje sladim hodne malo..

 
casino
4466 příspěvků 23.09.10 22:50
jolana,

a Váš jazýček pozná, zda např. brambory byly uvařeny ve vodě osolené mořskou solí, nejlépe hrubou? :) nebo solí kamennou či vakuovanou?
Leta se směji mé sestře když nám vaří těstoviny, že zbytečně vyhazuje peníze za drahou mořskou sůl, kterou ve finále stejně s vodou vyleje :) Její odpověď je vždy stejná: „V Itálii to tak děláme…“

 
jolana
5064 příspěvků 23.09.10 13:06
Casino,

na sol musi mat ten spravny jazyk, pak to spoznas..lebo medzi nimi rozdiel je..:P a ty to das spoznavat tazko pracujucim hladnym chlopom.:D..morska sol je jemnejsia..obycajna ma chut tvrdsiu..presne ako cukor rafinovany a nerafinovany..skus to :)

Casino, ked som ta nasla a po starom.. az som si zjuuukla..

 
M.Suskova
206 příspěvků 23.09.10 01:14

Nedá mi to a musím odpovědět.Ano jsem diabetička,proto při vaření používám umělé sladidlo
Taky jsem důchodkyně s celkem malým příjmem a do důchodu jsem šla z invalidního takže ani si nemůžu přivydělávat tak si musím kupovat jen to na co mám.
Tím si nechci stěžovat,protože mi to tak chutná.

 
casino
4466 příspěvků 22.09.10 23:17
Vox Populi...

U nás máme rádi tento Bramborový salát 4% (PRA) http://www.labuznik.com/recipe.php?… (zatím jsem na Novém Labu nenašel pod recepty možnost vložení proklikávacího odkazu :(
Jak název naznačuje, připravuje se i konzumuje teplý, na rozdíl od zde uvedeného podle M.Suskova. To co tvrdila paní Kondelíková (15.12.09 01:09) má sice logiku, ale…
Mám teď doma partu řemeslníků. Na práci i na stravu. Proveden pokus: připraven salát přesně podle receptu (použit šunkový salám, cukr) a pro srovnání druhý salát z vlažných brambor přelitých horkou zálivkou (v obou případech dochuceno ml. pepřem)
Samotného mě překvapilo, který salát byl hodnocen jako chutnější. Mančaft se jednoznačně vyjádřil, že OBA SALÁTY CHUTNAJÍ STEJNĚ!!! A chlapci rozhodně netrpí nechutenstvím :-) Rozdíl v chuti mořské a kuchyňské soli při jiném testu sice také nepoznali, ale třtinovému cukru přišli na chuť okamžitě.
Nakonec jsme se shodli, že jediný rozdíl mezi saláty je v tom, že ten připravený zatepla byl poněkud „rozblemtaný“ a tedy mírně zahoustlý částečně rozmíchanými bramborami a toto jsme hodnotili jako pozitivum…

 
pamela
68 příspěvků 20.09.10 17:29
Re: Bramborový salát podle moji chuťě

Proti gustu zadny disputat.....ale me tam tedy vubec nesedi salam Gothaj,a toceny to je uz uplne out......a sladidlo snad jen v pripade,ze konzument je diabetik......

 
dag
539 příspěvků 15.12.09 04:00
Re: BRAMBOROVÝ SALÁT podle moji chuťě

PODLE MÉ CHUTĚ TEDY NENÍ

 
martin_etzl
280 příspěvků 15.12.09 01:59
Re: BRAMBOROVÝ SALÁT podle moji chuťě

Brambory nebo nálev, v nejlepším případě obojí, by měly být teplé. To neplatí pouze v případě, kdy z oleje, octa a hořčice umícháme emulzi na způsob majonézy. Tam teplota vadí, protože má antiemulgující účinek.

 
svato
1415 příspěvků 15.12.09 01:09
Re: BRAMBOROVÝ SALÁT podle moji chuťě

Nie som odborník, ale pokiaľ viem, už paní Kondelíková tvrdila, že šalát sa robí vždy z teplých zemiakov, aby ten nálev „vcucli“. Hovorila to aj moja babička. Snáď by sa mohli vyjadriť znalci.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz