Recept Bramborový salát (po Lucembursku)

Pampeliska191 Lucemburská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Uvaříme brambory v trochu osolené vodě. Můžeme k nim přidat vařit mrkev a petrželku (kořenovou). Zvlášť do kastrolku dáme vařit 5 vajíček natvrdo. Z uvařených brambor slijeme vodu a dáme je vychladnout. Oloupeme a pokrájíme je, nebo je protlačíme přes kráječ na kostečky do větší mísy. Přidám na kostečky pokrájenou očištěnou mrkev, petržel, 2 cibule a kyselé okurky. K tomu přidáme sterilovanou zeleninu s hráškem a nadrobno posekané uvařené vajíčka. Nálev: Do malého kastrolku dáme asi 6 polévkových lžic oleje (nejlepší je olivový) a na něm zpěníme 2 na drobno pokrájené cibule. Odstavíme ze sporáku a přidáme mletý pepř, ocet, sůl a vegetu. Tento nálev necháme vychladnout a potom vylijeme do salátu. Salát dobře promícháme, dochutíme a můžeme ho podávat. Je výborný, jako příloha k masu, nebo řízkům. Když do něho přidáte rybí konzervu (tuňák), nebo nadrobno nakrájenou šunku, tak může být salát podáván samostatně jako výborná večeře. Vynikající je k tomu opečený toustovaný chleba, pokapaný olivovým olejem nebo jiné pečivo (rohlíky). Tento salát, je výborný druhý den. Nejlépe chutná studený. Salát můžeme nazdobit zeleninou. Pěkný je také hříbek z vajíčka. Uvaříme 2 vajíčka natvrdo. Jedno celé oloupané vejce postavíme doprostřed mísy se salátem. Z druhého uřízneme jenom čtvrtku, kterou obalíme v červené mleté paprice a posadíme jako klobouček na první vajíčko. Záleží na vaší fantazii. Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 10.03.02 vloženo
  • 10498x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 20-25 středně velkých brambor
  • 5 vajec
  • 2 větší mrkve
  • 1 větší petrželku
  • 2 větší cibule
  • 5 větších kyselých okurek
  • 1 sklínku sterilované zeleniny s hráškem
  • majonézu Calve (nebo jaká se u vás koupí )
  • majonézy dáme podle chuti ( já dávám asi 4 polévkové lžíce do tohoto množství )
  • Nálev:
  • 2 větší cibule
  • 5-6 polevkových lžic oleje
  • malou lžičku (kávovou - neplnou) mletého pepře
  • 4 polévkové lžíce octu
  • sůl
  • lžičku vegety nebo sušené zeleniny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový salát (po Lucembursku)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz