Recept Bramborový salát po francouzsku

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Položit brambory do hrnce a zalít je studenou vodou, přesahující asi o 10cm. Přivéct do varu a přidat sůl. Snížit teplotu a vařit po asi 20min., až se brambory dají propíchnout vidličkou. Slít a nechat trochu vychladnout. Oloupat brambory a nakrájet na čtvrtiny, nebo osminy, podle velikosti brambor. Ve velké servírovací míse smíchat šalotku, víno a ocet. Přidat brambory dokud jsou ještě teplé, osolit a opepřit. Pokapat olejem, zlehka zamíchat a posypat celerovými lístky. Ihned podávat.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 05.09.02 vloženo
  • 9720x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 1/4kg salátových brambor (u nás používám Yukon gold)
  • hrubá sůl
  • 3 lžíce na hrubo posekané, hnědé šalotky
  • 2 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce octa z bílého vína
  • čerstvě umletý pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/3 hrnku mladých, celerových lístků , natrhaných

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový salát po francouzsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Cuketové placky Cuketové placky
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz