Recept Bramborový salát po francouzsku

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Položit brambory do hrnce a zalít je studenou vodou, přesahující asi o 10cm. Přivéct do varu a přidat sůl. Snížit teplotu a vařit po asi 20min., až se brambory dají propíchnout vidličkou. Slít a nechat trochu vychladnout. Oloupat brambory a nakrájet na čtvrtiny, nebo osminy, podle velikosti brambor. Ve velké servírovací míse smíchat šalotku, víno a ocet. Přidat brambory dokud jsou ještě teplé, osolit a opepřit. Pokapat olejem, zlehka zamíchat a posypat celerovými lístky. Ihned podávat.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 05.09.02 vloženo
  • 9205x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 1/4kg salátových brambor (u nás používám Yukon gold)
  • hrubá sůl
  • 3 lžíce na hrubo posekané, hnědé šalotky
  • 2 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce octa z bílého vína
  • čerstvě umletý pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/3 hrnku mladých, celerových lístků , natrhaných

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový salát po francouzsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Hruškový koláč Hruškový koláč
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz