Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tento bramborový salát se povazuje za jeden z nejlepsích bramborových salátu vubec. A právem.
Brambory varte v lehce osolené vode 20 minut. Oloupejte je a nakrájejte je na kosticky. Dejte je do mísy. Horký vývar smíchejte s octem, solí a peprem a nalejte jej na brambory v míse. Vejce oloupejte, tri z nich nakrájejte na kosticky, poslední vejce uschovejte na ozdobu. Cibuli oloupejte, nakrájejte ji na kosticky a spolu s kostickami vajec ji opatrne smíchejte s bramborami. Majonézu rozmíchejte se smetanou, ochutte ji solí, peprem a octem. Kerblík opláchnete, osuste, pár stonku uschovejte na ozdobu a zbytek nakrájejte nadrobno. Vmíchejte jej do ochucené majonézy, zálivku nalejte na brambory v míse a opatrne promíchejte. Salát dejte do chladnicky na 30 minut. Ozdobte jej plátky vareného vejce a uschovaným kerblíkem.
Recept je z kategorií: Přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborový salát Parmentier
Recept je dokonalý a děkuji za inspiraci pro další parmentier
253 příspěvků 6.2.10 03:54
Ahoj. Konečně salát bez sterilizované zeleniny, kterou až na hrášek a 6ampiony nesnáším:)))