Recept Bramborový salát Parmentier

spiser Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborový salát Parmentier

Úvod

Tento bramborový salát se povazuje za jeden z nejlepsích bramborových salátu vubec. A právem.

Postup

Brambory varte v lehce osolené vode 20 minut. Oloupejte je a nakrájejte je na kosticky. Dejte je do mísy. Horký vývar smíchejte s octem, solí a peprem a nalejte jej na brambory v míse. Vejce oloupejte, tri z nich nakrájejte na kosticky, poslední vejce uschovejte na ozdobu. Cibuli oloupejte, nakrájejte ji na kosticky a spolu s kostickami vajec ji opatrne smíchejte s bramborami. Majonézu rozmíchejte se smetanou, ochutte ji solí, peprem a octem. Kerblík opláchnete, osuste, pár stonku uschovejte na ozdobu a zbytek nakrájejte nadrobno. Vmíchejte jej do ochucené majonézy, zálivku nalejte na brambory v míse a opatrne promíchejte. Salát dejte do chladnicky na 30 minut. Ozdobte jej plátky vareného vejce a uschovaným kerblíkem.

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 05.02.10 vloženo
  • 5670x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750g pevných brambor
  • 4 vejce uvarená natvrdo
  • ½ dl horkého vývaru
  • 3 PL koreneného octa 5%
  • 2 cibule
  • sul
  • pepr
  • Zálivka:
  • 125 g majonézy
  • 1 1/4 dl smetany
  • 2 PL koreneného octa 5 %
  • 1 svazek kerblíku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový salát Parmentier

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborový salát Parmentier

sveva
751 příspěvků 6.2.10 05:24
Re: Bramborový salát Parmentier.

Recept je dokonalý a děkuji za inspiraci pro další parmentier

cookie123
253 příspěvků 6.2.10 03:54
Re: Bramborový salát Parmentier.

Ahoj. Konečně salát bez sterilizované zeleniny, kterou až na hrášek a 6ampiony nesnáším:)))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz