Recept Bramborový salát 859

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborový salát 859

Postup

Umyté brambory nakrájíme na měsíčky a na plechu upečeme dozlatova. Rajčata a cibuli naměsíčkujeme, petrželovou nať nasekáme. Vhodíme do mísy, osolíme, opepříme a zalijeme marinádou – česnek utřený se solí rozmícháme v oleji, přidáme šťávu z půlky citronu, můžeme přidat i lžičku dijonské hořčice. Nakonec přidáme opečené brambůrky a jemně promíchneme. Obložíme kolečky vajec (žloutkem doprostřed, bílkem ven :o). Konzumujeme teplé, přinejhorším odražené.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 20.12.05 vloženo
  • 14785x zobrazeno

Ingredience

  • 4 brambory
  • 2 rajčata
  • 1 bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 tvrdá vejce
  • šťáva z 1/2 citronu
  • šálek petrželové natě
  • sůl, drcený barevný pepř
  • olej
  • (dijonská hořčice).

Doporučená příloha

  • Grilovaná mořská ryba, třeba kapr.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.5.12 15:07

Oč obyčejněji vypadá, o to lépe chutná ;)

Byl vynikající k rychlým špízům z česnekového „točeňáku“ a cibule, které jsem před vložením na gril (jen ten v naší el. troubě) potřela směsí z trošky oleje, lžíce Dijonské hořčice, lžíce směsi koření „Havana kouřový gril“ a pár kapek sójové omáčky.

Edit: vynechala jsem jen ta rajčata… v této roční době čerstvá ze zahrady ještě nemám a ti nedomrlci z obchodů jsou beztak bez chuti, takže s rajčátky holt až v létě, to už si ten salát dáme snad i přímo u grilování v přírodě… když tedy počasí dovolí ;)
Ke grilovaným dobrotám, hlavně těm co voní po mase či uzenině se mi zdá být tento salát jako dělaný…
Trošku jsem ještě ošidila i tu petrželku, dala jsem jen sušenou z loňska, té čerstvé ještě moc nemám, však ona to dožene ;)
Ale chuťově tam je dobře zřetelná i ta sušená… Suším ji vždy v sušičce, takže si zachovává jak vůni, tak i chuť…

Diskuse k receptu Bramborový salát 859

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborový salát 859

Eja
3861 příspěvků 22.4.14 13:28

@64Trix jeje, kdopak to zavítal na Labu. Jestli adminka nespí, tak tu dlouho nebudeš, ale jen jednu poznámečku - měkká/tvrdá i si zopakuj :mrgreen: :cert:

karda
72 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát 859

Jsem nadšen tímto receptem! Na Vánoce s tím nebudu staromilskou rodinu dráždit, ale v dohledné době jej spáchám - na mražáku mám mořského candáta, tož uvidíme (i když si myslím, že chuť tohoto salátu netřeba kazit rybou).

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát 859 - Pupku,

nezapomeň pořádně utěsnit foťák, uvědom si, že Cyprinus Mancopopcus má obrovskou sílu v ocasní ploutvi, aby mohl omráčit a sežrat případně i Schwarzennegra, a normální utěsnění ti povolí cobydup! A víš, že v japonštině cobydup je takový překladatelský oříšek, ne? Proto to utěsnění ti Japončíci ještě pořádně nevyřešili!!! :-D

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Kapr útesový – Manku

Už si profukuju šnorchl a brousím harpunu. Fotku udělám, druh popíšu (že na to nezapomene), pak to dáme dohromady a vyděláme na tom milijóny. Třeba dostaneme i nobelovku za popsání a zdokumentování tohoto druhu, nazvěme ho zatím pracovně Cyprinus Mancopupcus. A pak ho slavnostně sežereme s osmsetdevětapadesátkou. :o)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát 859 - Pupku,

odpověď je velmi jednoduchá: nenašel jsem jeho fotku, na netu není - přece jenom se jedná o velmi vzácný druh. Ale protože jich máte plné sádky, nějakou fotku udělej, pošli a já ho tam zařadím - budeme slavní oba! Ještě nikdo ho nevyfotil a nepopsal!!! :-DDD

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Kapr – Koudy

Tos neslyšel o kaprovi útesovém, potažmo lidožravém? U nás jich máme teď plný sádky. Ale na druhou stranu máš pravdu. Kapr není ryba, ale savec, vhodný zejména na halászlé.
Se divím, že tak významného živočicha ještě Manek nepřidal do svého katalogu mořských ryb ve svém deníčku :o)))

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát 859

Od té doby co tu máme Pupka. hihi

koudy
10 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát 859

Od kdy je kapr mořská ryba :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz