Recept Bramborový nákyp s roketou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborový nákyp s roketou

Postup

1. Brambory omyjeme, pod poklicí vaříme asi 30 min. v malém množství vody. Šalotku oloupe­me, nadrobno posekáme a zesklovatíme na 60 g bylinkového másla. Pak stáhneme z plotny. 2. Brambory scedíme a oloupeme. Roketu omyje­me, osušíme a nahrubo posekáme. Brambory pro­lisujeme do mísy. Přidáme šalotku, tvaroh, parmazán a roketu a vše dobře promícháme. 3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Oddělíme bíl­ky od žloutků. Žloutky vmícháme do bramborové hmoty, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Poté vmícháme dotuha ušlehané bíl­ky. Formu vymažeme zbylým máslem. Naplníme bramborovým těstem a pečeme asi 40 min. Tip: Pokrm bude pikant­ní a voňavý s čes­nekovým máslem.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 01.10.02 vloženo
  • 3265x zobrazeno

Čas přípravy

  • 95 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 530 kcal, 21 g bílkovin, 29 g tuků, 42 g sacharidů
  • 1 kg brambor
  • 3 šalotky
  • 90 g bylinkového másla
  • 2 svazky rokety
  • 250 g smetanového tvarohu
  • 50 g strouh. parmazánu
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový nákyp s roketou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz