Recept Bramborový nákyp s mrkví

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemné proužky. 2. Mělkou nákypovou formu vymažeme tukem. Pak navrstvíme střídavě brambory a mrkev. Přitom každou vrstvu osolíme a opepříme. 3. Smetanu smícháme s mlékem. Osolíme a opepříme. Směsí zeleninu zalijeme. 4. Troubu předehřejeme na 200 °C. Sýr nastrouháme a pokrm posypeme. Navrch položíme vločky másla. Bazalku omyjeme, osušíme, lístky otrháme ze stonků. Polovinu z nich najemno nakrájíme a nákyp posypeme. Pečeme asi 40 min. Ozdobíme zbytkem bazalky.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 3374x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700 g lojovitých brambor
  • 300 g mrkve
  • tuk na vymazání formy
  • sůl
  • pepř
  • 200 g smetany
  • 1/4 l mléka
  • 100 g goudy
  • 1 lžíce másla
  • 1 svazek bazalky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový nákyp s mrkví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Ořechový koláč Ořechový koláč
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz