Recept Bramborový nákyp s mletým masem
Alis Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Recept jednoduchý jako pravá česká facka, pro chvíle, kdy je víc práce než času, kdy je víc strávníků než dukátů, kdy je chuť na bramborák a potřeba nesníst víc kalorií než má brambora s trochou masa nebo pro chvíle, kdy máte plný barák hostů se sklenicí piva v ruce
Postup
Maso smíchám se žloutky, nastrouhanými bramborami a ostatními ingrediencemi. Z bílků ušlehám sníh a opatrně ho vmíchám do masa. Těsto vliji na plech vyložený pečícím papírem, lehce potřený olejem a peču do růžova. Podávám horké jako večeři (jako děti jsme to zbožňovaly se sklenicí mléka) nebo vlažné, pokrájené na malé čtverečky jako součást pohoštění.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo
- 14.12.09 vloženo
- 15603x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 300 g mletého masa
- cca 600 g brambor
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- česnek
- majoránka
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
- Pikantní směs na špagety s mletým masem
- Pečená cuketa s mletým masem – dle Karola Okrasy Pieczone cukinie i kwiaty cukinii faszerowane mięse
- Vepřové maso s hráškem a koprem
- Marinovaný králík, brambory se špenátem
- Zapečení bramboroví šneci
- Vepřová panenka s brambory pečenými s červenou řepou a cibulí
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku27.6.12 18:34
Moc dobré jak v teplém, tak ve studeném stavu
Nic jsem neměnila a bylo toho dost - plný velikánský pekáč…
Diskuse k receptu Bramborový nákyp s mletým masem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bramborový nákyp s mletým masem
Vypadá to jednoduché a taky chutné. Jdu do toho a dám vědět o výsledku. Mleté maso bude vepřové doplněné srnčím z ořezu. Zítra bude realizace.
Nejsi hloupá, já také chvilku váhala, ale nakonec jsem dala syrové


Vyhrábla jsem malinký košíček už na kraji políčka na zahradě, ale u těch nových pozor. musela jsem vymačkat dost vody. Když už v tom je ten sníh, aby to pak nespadlo, naštěstí nespadlo…
Koukala jsem, že tu řešili sůl, ale já dala jen lžičku a bylo to akorát (jenže mi celkově málo solíme, takže třeba pro někoho to je fakt málo).
Z vařených by to podle mně mělo jít také, jen by to bylo trochu jiné chuťově, ale tohle bylo vynikající ze syrových
Maso jsem měla směs vepřového a drůbežího vejce jsem dala tři, pipiny nějak teď nesou menší, tak se mi ty dva „záprdky“ zdály málo
Zuzka1973 :Jak jsem stará, tak jsem hloupá, brambory syrové, vařené?
Zrovna jsem strouhal brambory když přišla ta blonďatá MAKRONKA, jesli prý nechci asparagus, že se spletla a místo bačovské bryndzy koupila záhoráckou špargĺu…



Sice jsem letos chřest už měl (dokonce 2×!!!), ale než by se vyhodil, tak jsem ho trochu povařil a na nákyp nainstaloval.
Fotka je příšerná, proto ji dávám jen pod komentář, aby nehyzdila tento recept
Prý „4 porce“…
Já to zvládl za 4 hodiny sníst sám…
V plánu bylo, že dvě jídla…, ale dokud bylo co, tak jsem ujídal a ujídal, až už nebylo co
Je to jako droga, nebo buráky…
Alis, máte na Labu 2 nákypy…
Tento je lepčččí i přesto, že ten druhý má lepčččí název
1 příspěvek 14.5.12 09:31
Moc dobré.Nahoru jsem nasypala ještě sezamová semínka
Přidala jsem pár fotek, na třetí je polovina porce bez masa na přání
426 příspěvků 19.12.09 00:07
Má zlatá AničkoV, každé uznání od ženské a potažmo kuchařky chlapa potěší. Tomu říkám Adventní čas. Všichni jsou na sebe hodní a nikdo neprudí:-))) Pozdravuj doma všechny hladovce.
2904 příspěvků 18.12.09 21:07
ja som raz použila výraz, že môj mančaft krochkal blahom pri nejakom jedle a poniektorým labužniciam sa to náramne páčilo, ešte dlho sa pochcechtávali.
K receptu - asi sme dali všetci málo soli - hoci pri ochutnávaní v surovom stave sa to zdálo dosť slané, je to záhada…
Z bramborového nákypu si spravil luxusným prevedením skutočnú delikatesu. Ak bola tchýně spokojná, nie je čo dodať…
426 příspěvků 18.12.09 17:19
Moje milovaná děvčata,
pokud Vás pohoršuje slovo chrochtat, tak je to s dobrém smyslu slova. Já jsem rád když mojí zaměstnané ženušce chutná. Prostě můj miláček má boule za ouškama a já jsem šťastný člověk.
Alenko45, i já tam šoupnul 2 čajové lžičky soli a bylo to málo. Je to mojí hloupostí a Ježíšek nedonesl zatím novou váhu.
Alis, pečící papír byl vespod a s tím nikdo nic nanedělá, natož se o něj poprat. Horší to bylo s dekou z uzeného a sýra. Ta to odnesla jako první. Jinak mám vyřídit poklonu od mojí tchýně a švagrové.
588 příspěvků 18.12.09 14:32
Ahojte, včera som to aj ja urobila a ako hovorí Anička, aj mne to chutí viac studené. A tiež som to málo osolila, tie zemiaky sú tam veľmi zradné a všetku soľ popijú. Do receptu si musím dať poznámku - najmenej dve čajové lyžičky soli. Dnes som to zabalila dcére do školy, som zvedavá, čo povie.
2904 příspěvků 18.12.09 03:59
presne tak, chrochtat je krochkať…(a máme aj neokrôchkancov, ale to už je úplne mimo mísu…)
Aničko, díky - tento výraz jsem neslyšela v žádném z významů… Krochkat je chrochtat, ne?
2904 příspěvků 17.12.09 23:55
skromná a vtipná!
Výnimočne prežili tri kúsky v chladničke. Jeden som zbaštila ja - akosi mi viac chutí za studena a dva Katka. Hneď sa pýtala, čo to je za zvláštny „bramborák“. Tak som prezradila tajomstvo jeho výroby a tvoja sláva sa šíri…
Som rada, čo sa slovenčiny týka, že rozširujem obzory.
A.
jsem ráda, že krochkali… To už je okřídlený výraz
Přidávám k němu „capnúť dole“ 

Skvosty tajím ze soucitu, ještě bych ve vás vzbuzovala pocity méněcennosti. Jsem prostě skvělá, já vím, skromně se pýřím
Pusu
A.
tenhle recept přímo svádí k výrobě od oka, myslím, že se nedá poměrem surovin nic moc zkazit
Podívala jsem se do tvého deníčku,
originální pečící papír
Nepoprali jste se o něj?
A.
…také mám raději placky a bramboráky pěkně křupavé, i když je dělám na plechu. V tomto případě ale moc křupavosti nedocílíš, naopak myslím, že není žádoucí. U brmborového nákypu nám chutná jeho šťavnatost, kyprost a vláčnost, díky masu a sněhu z bílků. Mívá výšku cca 1,5 cm, lehce křupavé jsou jen kraje
A.
426 příspěvků 17.12.09 13:20
Byla to dobrota. Ostatně jsem to strčil do svého deníku. Jen jsem to měl strčit na větší plech, aby to bylo ve slabší vrstvě. To bude těma váhama. Dělal jsem to od oka a nějak to nezvládl:-))) Moje blbost. Mňam jdu si to nakrájet studený:-))))
2904 příspěvků 16.12.09 17:38
kýpeť=
1. znetvorená zvyšná časť údu (obyčajne po amputácii): kýpeť ruky
2. vyčnievajúca časť konára, pahýľ: holé kýpte stromu;
kýpťový príd.;
V prenesenom význame okyptený…napr. naša rodina po odchode niektorých členov sa zmenšila…
A krochkať vieš čo znamená?
Anička, čo znamená okyptený, prosím?
2904 příspěvků 16.12.09 16:21
pred chvíľkou som vytiahla z rúry, vidím to na prudko jedlé…okyptený mančaft bude krochkať…Křupavé to nemám, zvrchu mierne zlaté, odspodu detto, výška je u mňa cca 120 mm, pretože Alis neuviedla výšku, takto mi to vyšlo…počas pečenia sa to nafukovalo a potom caplo dole po vyňatí z rúry…Málo som osolila, ale to už je moja chyba. (Direktor mi dal na dnes voľno na pečenie, rúra bola ešte teplá, mäso som mlela večer, tak to išlo rýchlo, poobede mám rande so Svato.)
Alis, ešte prezraď, prečo si takýto skvost pred nami doteraz tajila?
194 příspěvků 16.12.09 14:15
Milá Alis, jaká je ideální výška směsice na plechu? Bramborové placky máme nejraději tenké, křupavé… Jak bys mi doporučila tohle? Děkuji a přeji hezký den!
2904 příspěvků 16.12.09 06:01
OK, ale nielen tichú!!!
Holky moje, díky všem

Aničko pozdravuj manšaft!!! Až je budeš krmit nákypem, věnujte mi tichou vzpomínku
Cookie, to co popisuješ, musí být taky dobrota, uřčitě vyzkouším, osobně dělám i klasický bramborák raději v troubě, brambory v troubě na milión a jeden způsob.
Díky a zdravím všechny
Alis
1456 příspěvků 15.12.09 21:55
Ja tiež.
253 příspěvků 15.12.09 20:32
Malí:))) To jsem ale ostuda:))) Ale Tvůj recept dávám do oblíbených
253 příspěvků 15.12.09 20:31
Alis, je to hezký recept, žádné zbytečné koření, a nedej Bůh polévkové:)) Člověk může vychutnat ty ingredience:)) My jsme s bráchou jako mylý postrouhali nahrubo studené vařené brambory s hrobou moukou, solí, trouchou pepre, aby vznikla jen drobenka. Pak se to dalo na pomaštěný pekážek, pokapalo hodně máslem a upeklo. Někdy se ještě přidala do těch brambor nasekaná šumka:)) Zkus to.
2904 příspěvků 15.12.09 18:37
Mne stačí mať doma komplet mančaft…Vďaka!