Recept Bramborový koláč s rozmarýnovou krustou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborový koláč s rozmarýnovou krustou

Postup

Predehrat troubu na 230 stupnu C. Na mirne pomoucene pracovni desce rozmotat testo (predem vyvalene), nebo vyvalet testo na velky obdelnik. Rozkrojit ho napul. Pulku posypat rozmarynem a polovinou syru a prikryt vse druhou pulkou testa. Spojeny placek testa rozvalet na 32 cm kruh. Kruh vlozit do 23 cm rozeviraci formy tak, aby testo pokryvalo dno a strany formy. Dat do chladnicky a vychladit.

Mezi tim oloupat brambory a sladke bambory a oboji nastrouhat na tenke platky (mandolina je na to vyborna).

Jedno tretinu obojich brambor lehce prosolit (syr je slany) a vlozit do testem vylozene formy. Posypat 4 lzicemi syra. Vse opakovat dvakrat a lehce natlacit do formy.

V malem kastrolku sehrat do bodu varu slehacku s cesnekem, zalit tim brambory. Formu prikryt nekolika vrstvami alobalu, polozit na plech s okrajem a vlozit do predehrate trouby.

Pect 60 minut, potom odstranit alobal a pect dalsicj 25 minut., nebo az jsou brambory upecene a testo je pekne hnede. Nechat stat 10 - 15 minut. Prenest na servirovaci misu a opatrne sejmout okraj formy. Chcete-li pomoci dlouheho noze, nebo spachtle nadzdvihnout kolac a odstranit dno formy. Ozdobit rozmarynem, nebo dle Vaseho prani.

PS: Kolac je vhodnym doplnkem bezmase hostiny a nejenom ze pekne vypada, ale chutna vyborne take studeny druhy den. Nechte si chutnat a uzijte si svatku :)

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.12.10 vloženo
  • 3372x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 baleni (350 g) pie, nebo pizza testa
  • 1 lzice posekaneho rozmarynu
  • 1/4 lzicky cerstve namleteho pepre
  • 2 ctvrt litrove hrnky Gruyere syra, nebo podobneho
  • 700 g brambor se zlutym 'masem'
  • 700 g sladkych cervenych brambor
  • 1 lzicka morske soli
  • 160 ml neuslehane slehacky
  • 1 na jemno posekany strouzek cesneku
  • cerstve snitky rozmarynu na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový koláč s rozmarýnovou krustou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 21.12.10 23:43

Babi, v to dufam lebo varit na dva krat na Vianoce nie je zabava, este aj kapustnicu. :roll:

 
babi
6360 příspěvků 21.12.10 23:12

Bento, ono je to nekdy prejde. Moje dcera byla po leta vegeteriankou a vzala si masozravce, ktery ji prevratil na svoji ‚viru‘ :-D

 
Bento
794 příspěvků 21.12.10 23:02

Babi, ja mam tiez ten isty problem daco pre starsieho syna vegetariana :roll:
( vyprazane klasiky nechcem robit ).

 
babi
6360 příspěvků 21.12.10 22:49

Bento, to je vyborna pripominka :palec: Osobne vsak kdyz smetana, tak smetana…ja vim, ja vim! U techto kolacu se vsak tezce sidi. To, ze kolac je trochu slavnostnejsi je proto, ze vsichni ti vegeteriani musi mit neco slavnostniho, ancto jak Ty sam vis, jime napred ocima 8-o

 
Bento
794 příspěvků 21.12.10 21:44

Babi, to chuti asi vyborne,podobne som robil nedavno ale nie taketo elegantne ako tvoje co vyzera ako z trendy upmarket shopu.
Moje sa mi to vtedy seklo a roztieklo..vsade voda . nevedel som najst problem az mi jeden kuchar poradil aby som skontroloval smotanu no ja som dal nizkokaloricku a tam bol problem . Aby tie smotany ( nizkolkaloricke) mali dobru konzistenciu tak tam pridavaju gelatinu, :oops:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz