Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Vložit cibuli do misky, zalít ji studenou vodou a nechat stát po 1 hodinu. Dobře ji slít. Předehřát troubu na 215°C. Dortovou formu na pružinu vyložit alobalem a ten vymastit. Na malé pánvi rozehřát máslo, přidat česnek a dát stranou. Poskládat vrstvu brambor na dno formy, na ně vrstvu cibule, pokapat máslem, rozložit vrstvu mozzarella a sýru Parmesan. Pokračovat ve vrstvení, až je vše upotřebeno a nahoře je vrstva brambor pokapaných trochou zbylého másla. Každou vrstvu trochu ochutit solí a pepřem. Nakonec dort pokapat mlékem. Vložit do trouby a péct po 1 hodinu, až je povrch hnědý a brambory jsou měkké. Jestli se povrch barví příliš rychle, tak dort přikrýt alobalem před jeho dokončením. Nechat zchladnout před podáváním. Položit formu vzhůru nohama na servírovací talíř, rozevřít formu , odstranit okraj, dno a alobal. Podávat s italským salátem jako je tento "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=9036
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborový italský dort