Recept Bramborový guláš se zeleninou

aneb Bramborový guláš á la segedin

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborový guláš se zeleninou

Postup

1. Brambory a cibuli oloupeme, brambory nakrá­jime na plátky, cibuli na kolečka. Slaninu rozkrá­jíme na kostičky. Papriky očistíme, vykrojíme vnitřky, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Rajčata pokrájíme na kostky. 2. Cibuli a slaninu osmahneme na rozehřá­tém oleji. Poprášíme paprikou, zamícháme, ­přidáme brambory papriky, rajčata a kysané zelí. Zalijeme vývarem. Guláš okořeníme soli, pepřem a kmínem. Přikryté poklicí dusíme na mírném ohni asi 35 min. 3. Po 25 min. varu přidáme celé klobásy. Před podáváním je vyjmeme, nakrájíme na kolečka a vrátíme do guláše. Guláš pikantně dochutíme. Podáváme se zakysanou smetanou a pažitkou.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 23.10.01 vloženo
  • 13248x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 2-3 cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 3 různobarevné papriky
  • 3 masitá rajčata
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 300 g kysaného zelí
  • 1 l masového vývaru (z kostky)
  • 4 paprikové klobásy
  • 150 g zakysané smetany
  • pažitka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový guláš se zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 05.02.10 17:56
Re: Bramborový guláš á la segedin

Před časem jsem polemizoval o „propojení chutí“ (míněno vyvaření :-) trhaných klobás v zelňačce… Zde to autor řeší dle mých představ! Podle katka007 vynechám rajčata, do segedínu je také nedávám. Ale ty papriky zkusím :-)

Labužník katka00702
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Bramborový guláš á la segedin

Zkusila jsem, jenom jsem tam místo paprik a rajčat dala domácí lečo.

Bylo to super, ale myslm si, že ty papriky a rajčata vůbec nemusí být, protože, to zelí to všechno přebije.

Ale jinak super recept z brambor :-)

Labužník eva
46 příspěvků 25.01.09 03:43
Papriky

Určitě bych rajčata oloupala a dala je dusit stejně jako papriky až tak 10-15 minut před dokončením. Ale jinak je to hezký recept, určitě ho zkusím.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Cuketové placky Cuketové placky
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz