Recept Bramborový gratin s hříbky
Eja Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, osolíme, osušíme v ubrousku. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Cibuli nastrouháme najemno. Sýr nastrouháme. Petrželku nasekáme nadrobno. Vhodnou zapékací nádobu důkladně vytřeme česnekem a vymažeme máslem. Začínáme vrstvou brambor, pak vrstvu hub, posypeme trochou sýra, cibule a petrželky. Pokračujeme ve vrstvení, poslední vrstva jsou brambory. Vše zalijeme smetanou, posypeme sýrem, navrhc rozložíme několik kousků másla. Pečeme ve velmi mírné troubě hodinu až hodinu a čtvrt. Podáváme horké.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
- 23.08.03 vloženo
- 5123x zobrazeno
Čas přípravy
- 90 minut
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 1 kg brambor
- 750 g čerstvých hřibovitých hub
- 15 dkg sýra gruyere nebo podobného
- 25 dkg smetany
- 10 dkg másla
- 1 cibule
- sůl, pepř
- česnek
- petrželka
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Bramborový gratin s hříbky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bramborový gratin s hříbky
589 příspěvků 25.1.09 03:43
…dovoluji si upozornit na tento zajímavý recept… myslím, že je velice příznivá doba ho vyzkoušet… houby totiž rostou!! ;o))