Recept Bramborový gratin s hříbky

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, osolíme, osušíme v ubrousku. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Cibuli nastrouháme najemno. Sýr nastrouháme. Petrželku nasekáme nadrobno. Vhodnou zapékací nádobu důkladně vytřeme česnekem a vymažeme máslem. Začínáme vrstvou brambor, pak vrstvu hub, posypeme trochou sýra, cibule a petrželky. Pokračujeme ve vrstvení, poslední vrstva jsou brambory. Vše zalijeme smetanou, posypeme sýrem, navrhc rozložíme několik kousků másla. Pečeme ve velmi mírné troubě hodinu až hodinu a čtvrt. Podáváme horké.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 23.08.03 vloženo
  • 4694x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 750 g čerstvých hřibovitých hub
  • 15 dkg sýra gruyere nebo podobného
  • 25 dkg smetany
  • 10 dkg másla
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • česnek
  • petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový gratin s hříbky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborový gratin s hříbky

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový gratin s hříbky

…dovoluji si upozornit na tento zajímavý recept… myslím, že je velice příznivá doba ho vyzkoušet… houby totiž rostou!! ;o))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Cibulačka Cibulačka
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz