Recept Bramborový gratin s hříbky

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, osolíme, osušíme v ubrousku. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Cibuli nastrouháme najemno. Sýr nastrouháme. Petrželku nasekáme nadrobno. Vhodnou zapékací nádobu důkladně vytřeme česnekem a vymažeme máslem. Začínáme vrstvou brambor, pak vrstvu hub, posypeme trochou sýra, cibule a petrželky. Pokračujeme ve vrstvení, poslední vrstva jsou brambory. Vše zalijeme smetanou, posypeme sýrem, navrhc rozložíme několik kousků másla. Pečeme ve velmi mírné troubě hodinu až hodinu a čtvrt. Podáváme horké.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 23.08.03 vloženo
  • 4643x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 750 g čerstvých hřibovitých hub
  • 15 dkg sýra gruyere nebo podobného
  • 25 dkg smetany
  • 10 dkg másla
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • česnek
  • petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový gratin s hříbky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborový gratin s hříbky

…dovoluji si upozornit na tento zajímavý recept… myslím, že je velice příznivá doba ho vyzkoušet… houby totiž rostou!! ;o))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz