Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Filipínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
S prekladom do cestiny, slovenciny som mal problemy, dakde to volaju "Purple
sweet potatoes ", fialove sladke zemiaky a dakde fialovy yam?
Takze velmi jednoduchy recept z Filipin ale len pre tych co maju radi naozaj
sladke, lebo je to kombinacia sladkych zemiakov, kondenzovaneho mlieka,
kokosoveho mlieka a cukru
1-Sladke zemiaky uvarime v supke, (podla mna su este lepsie upecene) - pozor su hotove skor ako nase tradicne zemiaky a co je zaujmave tie zemiaky su uplne biele z vonka. 2-Nechame vyhladnut a osupeme. Pokrajame na kocky, pridame kondenzovane mlieko a kokosove mlieko a cukor, spetku soli a bud pretlacime ako zemiakove pyre rucne, alebo dame do mixera ale da sa aj ponornym mixerom. 3-Prelozime do "nelepivej" panvice - (teflon alebo daco podobne), a miesame redukujeme 5-10 minut, az dostaneme hustu konzistenciu. 4-Formicky vymazeme maslom a vlozime "ube" a dame do ladnicky schladit. 5-Dakde serviruju s oprazenym kokosom s cukrom (ja som si este pridal maracuju - passion fruit).
Recept je z kategorií: Bramborová jídla Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborový dezert - Halayang Ube
Jolana, babi dakujem, no chcel som sa pochvalit s urodou bielych morusi
ale moc sa mi z nich neuslo pod stromom cakali
dive moriaky, strom plny papagajov este aj nas domaci strazca -pyton sedel na
strome a oberal vtakov.. 
Babi k tomu fialovemu vytvoru co som pouzil, tie sa volaju Okinawa boli este od blata - kupil som na trhu.( inac ta cena ma sokuje $ 8.99 per pound ja som dal za 2 poundy 50 centov.)
http://www.sidwainer.com/shopexd.asp?…
Bento, to vypada krasne, jak uz Frantiska podotkla

Ano, casto je nedorozumeni co je co, jestli sladke brambory (vyborne pro diabetiky a na Labu je nekolik receptu) http://cs.wikipedia.org/…%A1tov%C3%A1, ktere se bezne dostanou koupit v ceskych supermarketech a jsou nazloutle s nazloutlou duzinou, nebo nacervenale s jasne oranzovou duzinou a ne tak sladke jako bataty/yam, http://www.google.ca/search?…. ktere jsou nekdy dlouhatanske a nahnedle az nacernale s popukanou slupkou a nesmirne sladke. Jsou to koreny popinave rostliny, kterych je mnoho druhu. Nejspis jsi mel bataty, protoze ty jsou nekdy fialove, ale nekdy cervene, nebo bile uvnitr. Nejsou ani zdalky pribuzne se sladkymi bramborami
Teda to vypada moc dobre.)