Recept Bramborový barevný salát s ředkvičkami

babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory ve slupce uvařit do měkka. Slít a nechat je mírně zchladnout. Větší brambory rozkrojit na poloviny a malé nechat celé. Vložit je do velké mísy. Připravit zálivku z oleje, octa, hořčice, medu, soli a pepře. Našlehat vše metličkou. Zálivku nalít na dosud těplé brambory a nechat je stát tak 1 hodinu, aby se chutě prolnuly. Nakonec vmíchat ředkvičky s pažitkou a přikryté dát do chladničky do podávání. Před podáváním znovu zlehka promíchat. TIP: Pro efekt podávat na talířích vyložených lollo rosso, biondo, nebo frisée salátem. Nakrájený řapíkatý celer, posekané vlašské ořechy a červená cibule jsou dobrou záměnou za ředkvičky.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 28.02.07 vloženo
  • 3515x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g malých salátových brambor
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce ořechového oleje (nemusí být)
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžičky celozrnné hořčice
  • 1 lžička medu
  • 6 - 8 na tenké plátky nakrájených ředkviček
  • 2 lžíce nastříhané pažitky
  • sůl a černý pepř podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový barevný salát s ředkvičkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz