Recept Bramborovo-žitné placky s houbami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborovo-žitné placky s houbami

Úvod

Recept je poněkud upravená verze jiného receptu z jedné kuchařské knihy…
Publikuji i na FB - to jen pro případné rýpaly, že je foto a recept kradené ;)

Postup

Brambory nastrouhat, přidat mouku, vejce, sůl, pepř…

těsto lepí, tak jsem placky dělala mezi pečícím papírem a pak přenesla na plech s čistým pečícím papírem a dala do trouby…

Než se upekly, na rendlíku jsem na 5 g másla podusila 150 g mražených hub (klidně i žampiony) a když byly téměř měkké, přidala 25 ml lehce osoleného polotučného mléka se špetkou rozmarýnu - nechala jsem vydusit tekutinu téměř úplně, ale ne docela!

Hotové placky podávat s tou směsí na povrchu a dozdobit podle svého :)


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.08.18 vloženo
  • 125x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 150 g nastrouhaných vařených brambor (ve slupce, samozřejmě oloupaných)
  • 60 g žitné celozrnné mouky
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • nahoru:
  • Máslo (podle potřeby)
  • 150 g hub
  • cca 25 ml mléka
  • sůl, pepř, rozmarýn...

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 08.08.18 12:48

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Bramborovo-žitné placky s houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1209 příspěvků 08.08.18 15:35

Nemastila bych … za prvé houby už na tuku jsou a za druhé - nejsou suché, ani úplně vydušené. Však ono to půjde … v nejhorším i zlomit! :lol:

 
Zuzka1973
2185 příspěvků 08.08.18 15:22

@tlustá bába - Ráda tě vidím po dlouhé době :kytka:
Myslím, že tymián je také super volba :palec:
A tozhodně bych se nebála ani tvého dalšího návrhu: ač těsto je za syrova „patláma-matláma“, po upečení šly krásně pčeložit a jíst jen „z ruky do huby“ - nepraskaly…
a ta zakysanka by k tomu šla - ty houby nahoře totž mají chuť hodně podobnou houbové omáčce, takže by to k sobě šlo na sto procent…
Je to jen zatím nedovyvinutý pokus - takový „prototyp“, takže fantazii se meze nekladou :)
No, já ani tak nejedu - ono se to nastřádalo :D Tak abych mohla smazat uložené složky, dala jsem to sem a budu střádat nanovo… :)
Většinou jde o mé hokusy pokusy inspirované původně složitějšími a nákladnějšími recepty, ale miluju rychlovky s co nejjednodušším složením ;)
V dnešní době se plno lidí vymlouvá, že nestíhají vařit - tak se jim snažím dokázat, že jde vařit rychle i chutně a v rámci možností i zdravě :)

Dodatek -
možná by nebylo na škodu je za tepla potřít máslem… ale jak píši: teprve jsou ve stádiu „tuningu“ :D

Příspěvek upraven 08.08.18 v 15:24

 
tlustá bába
1209 příspěvků 08.08.18 15:11

Hezký, Zuzko! Ty jedeš! Tohle asi zkusím, ale myslím, že místo rozmarýnu zůstanu u tymiánu … respektive, vzhledem k tomu tragickému suchu, předpokládám, že vytáhnu houby z mrazáku a v těch už tymián mám …
Co takhle placku smotat a konec té roury omočit v kysané smetaně a ukousnout? To by šlo, ne? :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz