Recept Bramborovo-žitné placky s houbami
Zuzka1973 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Recept je poněkud upravená verze jiného receptu z jedné kuchařské knihy... Publikuji i na FB - to jen pro případné rýpaly, že je foto a recept kradené ;)
Postup
Brambory nastrouhat, přidat mouku, vejce, sůl, pepř... těsto lepí, tak jsem placky dělala mezi pečícím papírem a pak přenesla na plech s čistým pečícím papírem a dala do trouby... Než se upekly, na rendlíku jsem na 5 g másla podusila 150 g mražených hub (klidně i žampiony) a když byly téměř měkké, přidala 25 ml lehce osoleného polotučného mléka se špetkou rozmarýnu - nechala jsem vydusit tekutinu téměř úplně, ale ne docela! Hotové placky podávat s tou směsí na povrchu a dozdobit podle svého :)
- 08.08.18 vloženo
- 1674x zobrazeno
Počet porcí
- 1 porce
Ingredience
- 150 g nastrouhaných vařených brambor (ve slupce, samozřejmě oloupaných)
- 60 g žitné celozrnné mouky
- 1 vejce
- sůl, pepř
- nahoru:
- Máslo (podle potřeby)
- 150 g hub
- cca 25 ml mléka
- sůl, pepř, rozmarýn...
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Bramborovo-žitné placky s houbami
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bramborovo-žitné placky s houbami
7 příspěvků 5.9.18 12:34
Zdravíčko, takové placky s podobnou náplní děláváme docela často doma, když máme chuť na bramboráky ale i na pořádné jídlo
na stůl dáme máslo, zakysanku, tatarku,
cokoliv co kdo chce a někteří jí zamotané anebo přeložené do
„tortily“. dodávám do těsta tymián jako píšete, babička minule dala
omylem šalvěj a taky to nebylo špatné 
Nemastila bych … za prvé houby už na tuku jsou a za druhé - nejsou suché, ani úplně vydušené. Však ono to půjde … v nejhorším i zlomit!
@tlustá bába - Ráda tě vidím po dlouhé době


Tak abych mohla smazat uložené složky, dala
jsem to sem a budu střádat nanovo… 


Myslím, že tymián je také super volba
A tozhodně bych se nebála ani tvého dalšího návrhu: ač těsto je za syrova „patláma-matláma“, po upečení šly krásně pčeložit a jíst jen „z ruky do huby“ - nepraskaly…
a ta zakysanka by k tomu šla - ty houby nahoře totž mají chuť hodně podobnou houbové omáčce, takže by to k sobě šlo na sto procent…
Je to jen zatím nedovyvinutý pokus - takový „prototyp“, takže fantazii se meze nekladou
No, já ani tak nejedu - ono se to nastřádalo
Většinou jde o mé hokusy pokusy inspirované původně složitějšími a nákladnějšími recepty, ale miluju rychlovky s co nejjednodušším složením
V dnešní době se plno lidí vymlouvá, že nestíhají vařit - tak se jim snažím dokázat, že jde vařit rychle i chutně a v rámci možností i zdravě
Dodatek -
možná by nebylo na škodu je za tepla potřít máslem… ale jak píši: teprve jsou ve stádiu „tuningu“
Příspěvek upraven 08.08.18 v 15:24
Hezký, Zuzko! Ty jedeš! Tohle asi zkusím, ale myslím, že místo rozmarýnu zůstanu u tymiánu … respektive, vzhledem k tomu tragickému suchu, předpokládám, že vytáhnu houby z mrazáku a v těch už tymián mám …
Co takhle placku smotat a konec té roury omočit v kysané smetaně a ukousnout? To by šlo, ne?