Recept Bramborovo-pórková polévka s candátem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborovo-pórková polévka s candátem

Postup

1. Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na větší kostky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Brambory a pórek povaříme se zeleninovým vývarem v zakrytém hrnci zhru­ba 20 minut a potom nahrubo rozmixujeme. Přidáme smetanu, zahřejeme, osolíme a opepříme. 2. Rybu omyjeme, osušíme, rozpůlíme nejprve podélně a pak příč­ně. jednotlivé filety svineme a pevně spíchneme. 3. Citron nakrájíme na kolečka. 500 ml vody povaříme se solí, pep­řem, citronem a koprem a na 2 - 3 minuty do ní ponoříme rybu. 4. Slaninu nakrájíme na nudličky, na pánvi dokřupava opečeme a necháme okapat na papírové utěrce. Bramborovou polévku upravíme s candátovými závitky do misek, případně ozdobíme koprem.

Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů

Nahlásit recept

  • 13.10.03 vloženo
  • 4271x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 250 kcal, 1045 kJ, 13 g bílkovin, 10 g tuků, 26 g sacharidů
  • 400 g brambor
  • 2 pórky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany
  • sůl
  • pepř
  • 150 g filetů z candáta
  • 1/2 citronu
  • 1/2 svazku kopru
  • 2 plátky anglické slaniny (40 g)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborovo-pórková polévka s candátem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Květáková polévka Květáková polévka
Reveňový koláč Reveňový koláč
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz