Recept Bramborovo-pohanková kaše se zelím a houbami

Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Oloupeme si brambory, nakrájíme na kostky, přebereme a opláchneme pohanku, dáme do kastrolu s bramborami a zalijeme vodou, osolíme. Vaříme doměkka
2. Zvlášť v kastrolku uvaříme přeprané zelí se lžičkou cukru také do měkka.
3. Na tuku si osmahneme cibulku a bekon (slaninu).
4. Uvařenou směs brambor a pohanky rozšťoucháme a přidáme zelí, cibulku se slaninou, houby, kopr, sůl a pepř, podle chuti a zamícháme.

Podáváme buď samotné nebo s kyselou okurkou či zeleninovým salátem a chlebem.

Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 11.07.14 vloženo
  • 2103x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 2 hrsti pohanky
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 ks cibule
  • 2 hrsti dušených zamražených (čerstvých hub)
  • 2 lžíce sádla (oleje) na osmažení cibulky
  • 1 plátek slaniny (ne anglické, prostě uzeného sádla)
  • sůl
  • pepř
  • kopr
  • voda
  • cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborovo-pohanková kaše se zelím a houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štika na smetaně

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz