Recept Bramborovo-pohanková kaše se zelím a houbami

Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Oloupeme si brambory, nakrájíme na kostky, přebereme a opláchneme pohanku, dáme do kastrolu s bramborami a zalijeme vodou, osolíme. Vaříme doměkka
2. Zvlášť v kastrolku uvaříme přeprané zelí se lžičkou cukru také do měkka.
3. Na tuku si osmahneme cibulku a bekon (slaninu).
4. Uvařenou směs brambor a pohanky rozšťoucháme a přidáme zelí, cibulku se slaninou, houby, kopr, sůl a pepř, podle chuti a zamícháme.

Podáváme buď samotné nebo s kyselou okurkou či zeleninovým salátem a chlebem.

Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.07.14 vloženo
  • 1918x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 2 hrsti pohanky
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 ks cibule
  • 2 hrsti dušených zamražených (čerstvých hub)
  • 2 lžíce sádla (oleje) na osmažení cibulky
  • 1 plátek slaniny (ne anglické, prostě uzeného sádla)
  • sůl
  • pepř
  • kopr
  • voda
  • cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborovo-pohanková kaše se zelím a houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Houbová smaženice Houbová smaženice
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz