Recept Bramborové zelníky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborové zelníky

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu a klobásku na kostičky a opečeme v kastrolu. Přidáme posekané zelí, ochutíme a prohřejeme. Do vlažné směsi přimícháme solamyl.

Nastrouhané vařené brambory smícháme s moukou, vejcem, osolíme a připravíme těsto. Vál posypeme moukou a těsto vyválíme. Pomocí většího hrnku vykrájíme kolečka, doprostřed kterých dáme připravenou směs. Přehneme, okraje stlačíme prsty a pak vidličkou.

Taštičky vyrovnáme na vymaštěný plech ( já nevymašťuji - pokládám je na papír na pečení ) a pečeme při teplotě 190 - 200°C dozlatova.

Originální recept doporučuje upečené zelníky ihned potřít sádlem se škvarky a podávat s hlávkovým salátem. U nás doma nepotíráme a jíme jen tak - teplé, vlažné i studené.

Zdroj: Výstřižek ze starého časopisu Top Víkend magazín

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.01.09 vloženo
  • 5764x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g uvařených brambor
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 500 g kysaného zelí
  • 150 g domácí ( nebo dobré kupované ) klobásky
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 KL solamylu
  • 1 cibule
  • sůl

Doporučená příloha

  • Pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 09.01.15 18:33

Dobrý, dobrý, dobrý :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Bramborové zelníky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Padre
194 příspěvků 21.02.09 04:20
Re: Bramborové zelníky

Jaroslavo, díky moc, to jsi mi udělala radost, jsem rád, že Vám chutnalo. Díky za vyzkoušení a hezký večer!

 
jaroslava.li
25 příspěvků 21.02.09 01:21
Re: Bramborové zelníky

Padre, vynikající recept! Dělala jsem k večeři, bez potírání sádlem a bylo to výborné. Rodina se na ně vrhla a jedla je podle návodu: teplé, vlažné i studené a vždy si pochutnali! :) Dobrých předpisů k večeři není niky dost, díky!

 
Padre
194 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborové zelníky

Medjo, jestli jsou to slovenké pirohy, to nevím - v původním receptu to bylo podle nějaké tety ze Zubří… Ale možné to je.
Landospandos - díky za pochvalu a doufám, že bude chutnat. Nebyl jsem si jistý s „pečícím“ nebo s „pečicím“ papírem, tak jsem raději napsal papír na pečení, ať není zle.
Někdy přidávám ke klobásce i kousky nějakého dobrého uzeného ( když se najde ), rozhodně to není na škodu.
Hezký víkend!

 
Landospandos
256 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborové zelníky

A je rozhodnuto - zkusím, pak napíšu. Recept vypadá dobře a navíc je napsaný opravdu bez-vad-ně, dávám 1*.

 
Medjo
145 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborové zelníky

Že by slovenské pirohy?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz