Recept Bramborové zelníky

(Hodnoceno 1x) Padre Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborové zelníky

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu a klobásku na kostičky a opečeme v kastrolu. Přidáme posekané zelí, ochutíme a prohřejeme. Do vlažné směsi přimícháme solamyl. Nastrouhané vařené brambory smícháme s moukou, vejcem, osolíme a připravíme těsto. Vál posypeme moukou a těsto vyválíme. Pomocí většího hrnku vykrájíme kolečka, doprostřed kterých dáme připravenou směs. Přehneme, okraje stlačíme prsty a pak vidličkou. Taštičky vyrovnáme na vymaštěný plech ( já nevymašťuji - pokládám je na papír na pečení ) a pečeme při teplotě 190 - 200°C dozlatova. Originální recept doporučuje upečené zelníky ihned potřít sádlem se škvarky a podávat s hlávkovým salátem. U nás doma nepotíráme a jíme jen tak - teplé, vlažné i studené. Zdroj: Výstřižek ze starého časopisu Top Víkend magazín

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 16.01.09 vloženo
  • 6764x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g uvařených brambor
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 500 g kysaného zelí
  • 150 g domácí ( nebo dobré kupované ) klobásky
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 KL solamylu
  • 1 cibule
  • sůl

Doporučená příloha

  • Pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 9.1.15 18:33

Dobrý, dobrý, dobrý :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Bramborové zelníky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborové zelníky

Padre
194 příspěvků 21.2.09 04:20
Re: Bramborové zelníky

Jaroslavo, díky moc, to jsi mi udělala radost, jsem rád, že Vám chutnalo. Díky za vyzkoušení a hezký večer!

jaroslava.li
25 příspěvků 21.2.09 01:21
Re: Bramborové zelníky

Padre, vynikající recept! Dělala jsem k večeři, bez potírání sádlem a bylo to výborné. Rodina se na ně vrhla a jedla je podle návodu: teplé, vlažné i studené a vždy si pochutnali! :) Dobrých předpisů k večeři není niky dost, díky!

Padre
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové zelníky

Medjo, jestli jsou to slovenké pirohy, to nevím - v původním receptu to bylo podle nějaké tety ze Zubří… Ale možné to je.
Landospandos - díky za pochvalu a doufám, že bude chutnat. Nebyl jsem si jistý s „pečícím“ nebo s „pečicím“ papírem, tak jsem raději napsal papír na pečení, ať není zle.
Někdy přidávám ke klobásce i kousky nějakého dobrého uzeného ( když se najde ), rozhodně to není na škodu.
Hezký víkend!

Landospandos
256 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové zelníky

A je rozhodnuto - zkusím, pak napíšu. Recept vypadá dobře a navíc je napsaný opravdu bez-vad-ně, dávám 1*.

Medjo
145 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové zelníky

Že by slovenské pirohy?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Štika na smetaně Štika na smetaně
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz