Recept Bramborové zelníky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborové zelníky

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu a klobásku na kostičky a opečeme v kastrolu. Přidáme posekané zelí, ochutíme a prohřejeme. Do vlažné směsi přimícháme solamyl.

Nastrouhané vařené brambory smícháme s moukou, vejcem, osolíme a připravíme těsto. Vál posypeme moukou a těsto vyválíme. Pomocí většího hrnku vykrájíme kolečka, doprostřed kterých dáme připravenou směs. Přehneme, okraje stlačíme prsty a pak vidličkou.

Taštičky vyrovnáme na vymaštěný plech ( já nevymašťuji - pokládám je na papír na pečení ) a pečeme při teplotě 190 - 200°C dozlatova.

Originální recept doporučuje upečené zelníky ihned potřít sádlem se škvarky a podávat s hlávkovým salátem. U nás doma nepotíráme a jíme jen tak - teplé, vlažné i studené.

Zdroj: Výstřižek ze starého časopisu Top Víkend magazín

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.01.09 vloženo
  • 5828x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g uvařených brambor
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 500 g kysaného zelí
  • 150 g domácí ( nebo dobré kupované ) klobásky
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 KL solamylu
  • 1 cibule
  • sůl

Doporučená příloha

  • Pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 09.01.15 18:33

Dobrý, dobrý, dobrý :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Bramborové zelníky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Padre
194 příspěvků 21.02.09 04:20
Re: Bramborové zelníky

Jaroslavo, díky moc, to jsi mi udělala radost, jsem rád, že Vám chutnalo. Díky za vyzkoušení a hezký večer!

 
jaroslava.li
25 příspěvků 21.02.09 01:21
Re: Bramborové zelníky

Padre, vynikající recept! Dělala jsem k večeři, bez potírání sádlem a bylo to výborné. Rodina se na ně vrhla a jedla je podle návodu: teplé, vlažné i studené a vždy si pochutnali! :) Dobrých předpisů k večeři není niky dost, díky!

 
Padre
194 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborové zelníky

Medjo, jestli jsou to slovenké pirohy, to nevím - v původním receptu to bylo podle nějaké tety ze Zubří… Ale možné to je.
Landospandos - díky za pochvalu a doufám, že bude chutnat. Nebyl jsem si jistý s „pečícím“ nebo s „pečicím“ papírem, tak jsem raději napsal papír na pečení, ať není zle.
Někdy přidávám ke klobásce i kousky nějakého dobrého uzeného ( když se najde ), rozhodně to není na škodu.
Hezký víkend!

 
Landospandos
256 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborové zelníky

A je rozhodnuto - zkusím, pak napíšu. Recept vypadá dobře a navíc je napsaný opravdu bez-vad-ně, dávám 1*.

 
Medjo
145 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborové zelníky

Že by slovenské pirohy?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kuře na medu Kuře na medu
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz