Recept Bramborové vějířky s pivním sýrem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory vydrbeme kartáčkem a vaříme v osolené a okmínované vodě 10 minut. Necháme trochu vychladnout.
Každou bramboru z jedné strany nařežeme do vějíře (nedokrojíme), zabalíme do plátku slaniny a zapečeme v troubě dokud se brambory nezačnou „rozšklebovat“. Potom do mezer vložíme plátečky sýru a zapékáme dál, dokud se sýr nezačne tavit.
Podáváme horké, posypané cibulovou natí nebo pažitkou.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.12.07 vloženo
  • 3210x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 velkých nebo 12 středních brambor s pěknou slupkou
  • stejný počet plátků anglické slaniny (co největších)
  • 2 dobře uleželé pivní sýry
  • kmín
  • sůl
  • zelená cibulová nať nebo pažitka

Doporučená příloha

  • Může, ale nemusí být jogurtovo bylinkový dip.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové vějířky s pivním sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborové vějířky s pivním sýrem

Helenko, na hubnutí sis teda opravdu nevybrala zrovna ideální stránky…:))). Ale je tu hezky, ne?
Taky bych chtěla něco shodit, dřív se mi to dařilo docela normálně (do třiceti jsem byla podváha - při 170 výšce kolem 50-54 kg, ale teď tady - vařím samé novinky a i když se nepřejídám, ochutnat musím…:-)
Naštěstí o něco raději vařím a těším se tím, že ostatním chutná, než jím. I když - jak kdy:-) A po třicítce už jen nadávám na metabolismus…:(((

Shiro, fotka by vypadala asi takto:
Rozšklebené opečené bramborové vějířky s hnědou slupkou (tzn. neoloupaná brambora, po šířce nařezaná na plátky cca půl centimetru, ovšem nedokrojená a horkem trouby „rozkvetlá“ a ovoněná slaninou), mezi bramborovými plátky pozorujeme povolený, polotekutý a místy - nepravidelně - vytékající žluťounký sýr (vonící - ale to by vidět nebylo..), dokřupava a po okrajích dohněda opečená lesklá slaninka (při pouhém pohledu se sbíhají sliny…) a navrch čerstvě a jasně zelená cibulka nebo pažitka, která se místy boří do měkkého sýru…
Asi tak. Papapa B.

 
Shira313
117 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborové vějířky s pivním sýrem

Tento recept si fotku priam pýta :-)
Zaradím do slávnostných príloh.

 
twixik
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborové vějířky s pivním sýrem

Ach jo, Bono, co mám vyzkoušet nejdřív? Tak tedy nejprve MILANOVA červenající vajíčka, protože jsem je přečetla dřív a pak Tvé bramborové vějířky s pivním sýrem a také Tvého lososa s jableč......Lidi, to nikdy nezhubnu. Ale řeknu Vám, je to krása, mít možnost pročítat vaše recepty a pak podle nich vařit. Díky všem.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Karbanátky Karbanátky
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz