Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brambory vydrbeme kartáčkem a vaříme v osolené a okmínované vodě 10 minut. Necháme trochu vychladnout. Každou bramboru z jedné strany nařežeme do vějíře (nedokrojíme), zabalíme do plátku slaniny a zapečeme v troubě dokud se brambory nezačnou "rozšklebovat". Potom do mezer vložíme plátečky sýru a zapékáme dál, dokud se sýr nezačne tavit. Podáváme horké, posypané cibulovou natí nebo pažitkou.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Může, ale nemusí být jogurtovo bylinkový dip.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborové vějířky s pivním sýrem
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Helenko, na hubnutí sis teda opravdu nevybrala zrovna ideální stránky…:))). Ale je tu hezky, ne?
Taky bych chtěla něco shodit, dřív se mi to dařilo docela normálně (do třiceti jsem byla podváha - při 170 výšce kolem 50-54 kg, ale teď tady - vařím samé novinky a i když se nepřejídám, ochutnat musím…:-)
Naštěstí o něco raději vařím a těším se tím, že ostatním chutná, než jím. I když - jak kdy:-) A po třicítce už jen nadávám na metabolismus…:(((
Shiro, fotka by vypadala asi takto:
Rozšklebené opečené bramborové vějířky s hnědou slupkou (tzn. neoloupaná brambora, po šířce nařezaná na plátky cca půl centimetru, ovšem nedokrojená a horkem trouby „rozkvetlá“ a ovoněná slaninou), mezi bramborovými plátky pozorujeme povolený, polotekutý a místy - nepravidelně - vytékající žluťounký sýr (vonící - ale to by vidět nebylo..), dokřupava a po okrajích dohněda opečená lesklá slaninka (při pouhém pohledu se sbíhají sliny…) a navrch čerstvě a jasně zelená cibulka nebo pažitka, která se místy boří do měkkého sýru…
Asi tak. Papapa B.
117 příspěvků 25.1.09 03:43
Tento recept si fotku priam pýta
Zaradím do slávnostných príloh.
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Ach jo, Bono, co mám vyzkoušet nejdřív? Tak tedy nejprve MILANOVA červenající vajíčka, protože jsem je přečetla dřív a pak Tvé bramborové vějířky s pivním sýrem a také Tvého lososa s jableč......Lidi, to nikdy nezhubnu. Ale řeknu Vám, je to krása, mít možnost pročítat vaše recepty a pak podle nich vařit. Díky všem.