Recept Bramborové vějířky na mangoldu

pepicek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborové vějířky na mangoldu

Postup

1. Mangold očistíme a omyjeme, listy i stonky na­jemno posekáme. Papriku očistíme, vyřízneme se­meník, lusk omyjeme a pokrájíme na kostičky. 2. Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a zesklova­tíme na rozehřátém oleji. Přidáme mangold a pap­riku a opékáme 5 min. Poté osolíme a opepříme. 3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací for­mu vymažeme 1 lžičkou másla a dáme do ní man­gold. Brambory oloupeme a omyjeme, ostrým no­žem několikrát podélně nařízneme do hloubky (ale neprořízneme). Pak je rozložíme na mangold, po­sypeme parmazánem a poklademe zbytkem más­la, přilijeme vývar. Pečeme v troubě asi 40 min.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 16.07.02 vloženo
  • 11371x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 320 kcal, 8 g bílkovin, 15 g tuků, 37 g sacharidů
  • 1 řapík mangoldu
  • 1 červená paprika
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce másla
  • 250 g brambor
  • 40 g strouhaného parmazánu
  • 125 ml instantního vývaru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

vlk66 21.10.13 22:16

Tak tohle rozhodně nemá chybu !!! Doporučuji všem.

Diskuse k receptu Bramborové vějířky na mangoldu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborové vějířky na mangoldu

MílaO.
6 příspěvků 18.6.13 11:08

No, já si myslela, že je to tak pro jednoho. Mangold znám jen jeden, ale když je pěkně vyrostlý a narostlý, tak má pořádnou čepel i řapík, takže by opravdu na 1 porci mohl být ten 1 list s řapíkem.
Pro „di“ : mangold se sklízí po listech, od vnějšku rostliny, od nejsilnějších listů, takže postupně odlamuji či odřezávám listy u země u několika rostlin, ony postupně dorůstají, takže se dá sklízet bez likvidace rostliny celé léto do podzimu, přezimuje, druhý rok se dá jestě sklízet, ale zjara, pak jde rychle do květu.
Díky za příspěvky, dámy. :mavam:

MílaO.
6 příspěvků 18.6.13 11:00
:D
Zuzka1973
2382 příspěvků 17.6.13 12:41

Ufff… 8o Těch více jak 40 minut v troubě jsem přehlédla… 8o
Dělala bych to osobně raději každé zvlášť…

di
2453 příspěvků 17.6.13 12:34

No, já myslím, že je tady chyba v terminologii, místo slovo „řapík“ by možná bylo vhodnější použít slovo „rostlina“ nebo „hlávka“? Aby to nebylo tak jednoduché, další zádrhel je v tom, že mangoldu jsou údajně dva typy - listový (ten se upravuje jako špenát) a řapíkatý (sic!), ten se prý upravuje spíš jako chřest (osobně znám jen ten listový, ten druhý jen z obrázků). Hlavní zádrhel receptu ale podle mě spočívá v příliš dlouhé době tepelné úpravy, za 5 + 40 minut vůbec nebude poznat, že ta zelená hadrovitá hmota je zrovna mangold.

Zuzka1973
2382 příspěvků 17.6.13 12:02

@goralka Podle postupu je to víc řapíků… viz.:

1. Mangold očistíme a omyjeme, listy i stonky na­jemno posekáme. Papriku očistíme, vyřízneme se­meník, lusk omyjeme a pokrájíme na kostičky.

Kdyby šlo o jeden magold, bylo by tam: stonek, ne: stonky ;)

EDIT - Spíš mi to připadá, jako že překlep je v počtu porcí… ať sumíruju jak chci - z té gramáže všeho to vypadá na jednu porci :nevim:
To by pak šlo, když je mangold urostlý, tak pro jedoho by ten jeden i stačit mohl… I těch 25 dkg brambor je na 4 porce dost málo…
Vážně si myslím, že rozpis je na jednoho strávníka… :think:

Příspěvek upraven 17.06.13 v 12:07

goralka
273 příspěvků 17.6.13 11:59

No podľa postupu to je jeden mangold, jedna paprika…

Zuzka1973
2382 příspěvků 17.6.13 11:49

@MílaO. Autor sem už nechodí, ale já bych do toho klidně šla… jen místo jednoho řapíku bych si množství uzpůsobila podle svého… ;) :mavam:
Kdyby toto byl jediný překlep na Labužníku, to by byla paráda :D

Příspěvek upraven 17.06.13 v 11:49

MílaO.
6 příspěvků 17.6.13 11:43
Kolik mangoldu?

Chtěla jsem vařit, ale po přečtení receptu mě přešla chuť či odvaha. 1 řapík - jeden jediný na 4 osoby? I pro jednoho by to bylo málo. Někde se asi stala chyba. :roll:

Příspěvek upraven 17.06.13 v 11:44

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz