Recept Bramborové vějíře s pestem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborové vějíře s pestem

Postup

1. Brambory důkladně omyjeme, vaříme asi 20 min. v osolené vodě do poloměkka, scedíme, prolijeme studenou valou a necháme vychladnout. 2. Česnek oloupeme. Bazalku omyjeme a osušíme. Trochu dáme stranou na ozdobu. Česnek, zbylou bazalku a parmazán nahrubo pokrájíme. 3. Spolu s piniovými oříšky a olivovým olejem rozmixujeme do omáčky, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C. 4. Brambory oloupeme a v odstupech asi 1 cm opatrně nařízneme. Plátky od sebe mírně odtlačí­me a dovnitř vetřeme omáčku pesto. 5. Brambory položíme na kousky alobalu, kraje zvedneme a pečeme asi 20 min. Ozdobíme bazal­kou a podáváme s rajčatovým salátem. *Tip:* Připravte si větší množství pesta. V uza­vřené dobře vychlaze­né nádobě vydrží nej­méně 2 týdny.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 29.10.01 vloženo
  • 4406x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 středně velkých brambor
  • 1 stroužek česneku
  • svazek bazal­ky
  • 50 g parmazánu
  • 2 lžíce piniových oříšků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • mletý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové vějíře s pestem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz