Recept Bramborové vdolky

Labužník jitulka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Uděláme z mléka, droždí a lžičky cukru kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutky, vařené brambory, sůl, cukr a přidáme kvásek a dle potřeby mléko. Necháme hodinu a půl kynout. Na oleji smažíme. Jsou výborné nejsou tak hutné jako kynuté vdolky bez brambor. Navrch dáváme kysanou smetanu, povidla, všechno dle chuti.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 02.02.05 vloženo
  • 8046x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Ingredience

  • 1/2 kg polohrubé mouky
  • 1/4 kg vařených brambor
  • 2 žloutky
  • 50 g cukru
  • sůl
  • 20 g droždí
  • mléko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové vdolky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz