Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Uvařené brambory od včerejška oloupáme a prolisujeme, nebo na jemno nastrouháme. Jemně nastrouháme také syrové brambory a vymačkáme z nich vodu. Smícháme je s uvařenými brambory, solí, trochou horkého mléka a kostičkami rohlíků. Z hmoty pomocí dvou lžic vykrajujeme nočky, které vhazujeme do pomalu vařícího osoleného mléka. Jeden noček vyjmeme a roztrhneme vidličkou, je-li uvařený. Uvařené nočky vyjmeme drátěnou naběračkou, necháme je okapat a na talířích je zalijeme horkým sádlem, nebo sádlem se škvarky. TIP: Je k nim dobrá i bryndza, nebo jiný měkký koží sýr. Také je dobré dušené zelí.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborové Štorchany