Recept Bramborové -scones-

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vymazat 20 cm. kulatý nízký hrnec, nebo zapékací misku. Stranou nože smáčknout česnek a přidat do vody na vaření brambor. Brambory uvařit do měkka, vyjmout česnek a zahodit.

Přesít mouku s práškem do mísy. Přidat, kmín, hořčici, pažitku, brambory a sýr, až na jednu lžíci. Zamíchat dovnitř olej a kyšku a smíchat v měkké těsto. Vyklopit na pomoučený vál a vypracovat hladké těsto.

Z těsta udělat rolku asi 2,5 cm tlustou a nakrájet z ní 12krát 5cm kolečka. Položit je do misky tak, aby se dotýkaly, posypat je zbývajícím sýrem. Péct je v předehřáté troubě na 240-250°C asi 20min, až se nafouknou a zhnědnou.

SCONES pochází ze Skotska, ale další země si je přizpůsobily ( jako Anglie, Austrálie, Kanada atd.) Existují také sladké verze. Jsou výborné hned po upečení, ale mohou se druhý den horizontálně rozpůlit a osmažit na trošce másla.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 29.04.02 vloženo
  • 5814x zobrazeno

Ingredience

  • 1 česnek
  • 1 velká brambora, oloupaná nakrájená
  • 300 g mouky
  • 4 zarovnané lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžička hořčice (pokud možno v prášku)
  • 2 lžíce nasekané pažitky (může být i petrželka)
  • 25 g nastrouhaného parmazánského sýru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 180 ml kyselého mléka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové -scones-

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Mrkvový salát Mrkvový salát
Jahodový pohár Jahodový pohár
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz